Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Απόδραση με σεντόνι από τον Κορυδαλλό

Δύο αλλοδαποί έκοψαν τα κάγκελα από το ψυχιατρείο των φυλακών και... βγήκαν
Απόδραση με σεντόνι από τον Κορυδαλλό
Αστυνομικοί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού (φωτογραφία αρχείου)

Αθήνα


Μέσα από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού κατάφεραν να αποδράσουν τα ξημερώματα δύο αλλοδαποί, 34 και 28 ετών. Οι δραπέτες είναι υπόδικοι για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ ο 28χρονος εκτίει και 8μηνη ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά τις 02.30 οι δύο κρατούμενοι, Αλβανοί υπήκοοι, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί έκοψαν τα κάγκελα παραθύρου και κατάφεραν να κατέβουν χρησιμοποιώντας ένα σεντόνι. Στη συνέχεια πέρασαν την περίφραξη και τράπηκαν σε φυγή.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση ξεκίνησε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας και δύο εξωτερικοί φρουροί του ψυχιατρείου. Παράλληλα, διετάχθη και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Στο πλαίσιο της έρευνα θα διαπιστωθεί ο τρόπος με τον όποιο πέρασαν την εξωτερική περίφραξη χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου