Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τρία νέα καταστήματα κράτησης δημιουργεί η κυβέρνηση

Αναδημοσίευση από: www.kathimerini.gr

Τα νέα καταστήματα κράτησης θα λειτουργήσουν στη Νιγρίτα Σερρών, στα Χανιά και στη Δράμα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα υπερπληθυσμού των Καταστημάτων Κράτησης, υλοποιώντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα σωφρονιστικής πολιτικής, όπως αναφέρει σε έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημητρίου Παπουτσή, για τις συνθήκες κράτησης.

Ο υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή ότι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, έχει ήδη συσταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, για την αναμόρφωση των διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Σχεδιάστηκε επίσης, και ήδη υλοποιείται ένα «ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατασκευής τριών νέων Καταστημάτων Κράτησης συνολικής χωρητικότητας 2.500 κρατουμένων, στη Νιγρίτα Σερρών (που άρχισε ήδη να λειτουργεί), στα Χανιά και στη Δράμα (αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2011). Ταυτόχρονα, γίνονται κατασκευαστικές παρεμβάσεις σε ήδη λειτουργούντα Καταστήματα Κράτησης προς δημιουργία πρόσθετων χώρων κοιτωνισμού».

Επί του παρόντος, ωστόσο, αναφέρει ο υπουργός και μέχρι την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού προγράμματος, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με τη μεταγωγή κρατουμένων σε άλλα Καταστήματα Κράτησης, που έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν ένα συγκεκριμένο αριθμό κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου