Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πόλεμος κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού

Αναδημοσίευση από: www.protothema.gr


Του Μανώλη Βάια

Αδυσώπητος «πόλεμος» με απρόβλεπτες εξελίξεις έχει ξεσπάσει μεταξύ κρατουμένων αραβικής και ποντιακής καταγωγής στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, με αποτέλεσμα η διεύθυνση της φυλακής να έχει ζητήσει την μεταγωγή τους σε άλλες φυλακές!

Συνολικά 15 βαρυποινίτες κρατούμενοι –οι 12 εκ των οποίων Άραβες- εμπλέκονται στις πρωτοφανείς συμπλοκές που ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, όταν κάποιος από αυτούς φέρεται να εξύβρισε την πατρίδα και την οικογένεια μέλους της αντίπαλης ομάδας. Κατά βάθος, όμως, φαίνεται ότι αιτία της διένεξης ήταν η κυριαρχία στην διακίνηση ναρκωτικών μέσα στη φυλακή! Ακολούθησαν συμπλοκές χωρίς έλεος, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι σε διαφορετικά κελιά για δέκα ημέρες στο πειθαρχείο με απόφαση του εισαγγελέα και του διευθυντή της φυλακής.

Όμως, συνέχισαν κι εκεί τα επεισόδια βάζοντας φωτιά σε στρώματα, σεντόνια και κουβέρτες και, σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, άρχισαν και οι δύο πλευρές να απειλούν ότι θα… καταστρέψουν τη φυλακή όταν επιστρέψουν στα κελιά τους!

Μπροστά στον φόβο να ξεσπάσουν επεισόδια που θα οδηγήσουν σε γενικευμένη εξέγερση, ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος έστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης με το οποίο ζητούσε την απομάκρυνσή τους από την Αλικαρνασσό πριν παρέλθει η ποινή των δέκα ημερών στο πειθαρχείο, κάτι που έγινε δεκτό όπως ενημερώθηκε η διεύθυνση της φυλακής. Η μεταγωγή των 15 κρατουμένων αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου