Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καταγγέλλουν αρχιφύλακα για ξυλοδαρμό

Αναδημοσίευση από: www.enet.gr

«...Ηρθε στο θάλαμό μας μαζί με άλλους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, των οποίων τα ονόματα δεν γνωρίζω, και αφού μπήκε μέσα, άρχισε να βρίζει τους συγκρατούμενούς μου λέγοντας «γαμώ τους μουσουλμάνους».

Κατόπιν άρχισε να χτυπάει με γροθιές και σφαλιάρες τους Α.Η. και Α.Υ. Εμένα μου τραβούσε το αυτί και μου έριξε σφαλιάρα στο σβέρκο. Ηταν σε κατάσταση μέθης. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι δεν χειροδίκησαν ούτε εξύβρισαν.

Δεν ζήτησα να μεταβώ στο ιατρείο της φυλακής ούτε στο νοσοκομείο γιατί τα χτυπήματα ήταν ιδιαιτέρως ελαφρά. Μετά από 3-4 ημέρες αναφέραμε το συμβάν στη διευθύντρια κ. Ζαφειράκη. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι δεν έκαναν κάποια πράξη σε βάρος μας. Επιθυμώ την ποινική δίωξη του αρχιφύλακα».

Είναι η ένορκη κατάθεση (μεταφρασμένη) ενός από τους τέσσερις αλλοδαπούς ανήλικους κρατουμένους στην Κασσαβέτεια, που υπέστησαν πριν από λίγους μήνες την αγριότητα του αρχιφύλακα, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα.

Αποκαλυπτική για τη... δράση του αρχιφύλακα (έχει γίνει και σχετική ερώτηση στη Βουλή) είναι η αναφορά της πρώην διευθύντριας της Κασσαβέτειας Μαρίας Ζαφειράκη στις 2 Αυγούστου του 2010 προς τον Χ. Καστανίδη, όπου αναρωτιέται «με τι κριτήρια αξιολογήθηκε ο συγκεκριμένος υπάλληλος από το υπηρεσιακό συμβούλιο, ο οποίος είναι ανεπαρκής και ακατάλληλος ακόμη και για φύλακας, και υποσκελίστηκαν αξιολογότεροι από τον ίδιο». Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «έχει σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων για βία κατά συρροή, εξυβρίσεις, ξυλοδαρμούς, δρα συντεχνιακά και με φατρία 3-4 υπαλλήλων, είναι επικίνδυνος για την ασφάλεια και ομαλότητα της φυλακής».

Η ίδια καταγγέλλει ότι «τα πειθαρχικά παραπτώματα είχαν ευμενή εξέλιξη διότι, κατόπιν απειλών και εκβιασμών, οι μάρτυρες ανακαλούσαν ή ανακατασκεύαζαν τις καταθέσεις τους».

Β.ΦΩΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου