Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το Κατάστημα Κράτησης Χανίων εκπέμπει SOS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΝΙΑ 15/02/2012

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Αρ. Πρωτ. 34

ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Τηλέφωνο 2821042228 ΠΡΟΣ:

Fax 2821051209 1) Υπουργό Δικαιοσύνης

ΤΚ 73100 2) Υφυπουργό Δικαιοσύνης

3) Γεν. Γραμματέα Υπ. Δικαιοσύνης

4) Γεν. Γραμματέα Αντεγκληματικής

Πολιτικής Υπ. Δικαιοσύνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

α)Ο.Σ.Υ.Ε

β)Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μέλη ΟΣΥΕ

γ)Διευθυντή Κ.Κ Χανίων

δ)Αρχιφύλακα Κ.Κ Χανίων

γ)Πίνακας ανακοινώσεων Σωματείου

Υπαλλήλων Κ.Κ Χανίων

δ)Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Χανίων

ε)Τοπικά Μ.Μ.Ε


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κύριε Υφυπουργέ


Το Κατάστημα Κράτησης Χανίων εκπέμπει SOS. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν πάει άλλο είναι ντροπή. Δεν το ανεχόμαστε σαν άνθρωποι πρώτα και μετά σαν υπάλληλοι να είναι στην καθημερινότητα μας οι κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους για τις τουαλέτες. Βλέπουμε σε ένα κρεβάτι να κοιμούνται 2 και 3 κρατούμενοι. Δουλεύουμε σε ένα ακατάλληλο κτήριο που είναι ανήκουστο το 2012 να φιλοξενεί ανθρώπους.

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το νεόκτιστο έτοιμο πια Κατάστημα Κράτησης ΚΡΗΤΗ 1;

Πως θα στελεχωθεί; Θα περάσουμε σε λύσεις όπως στη Νιγρίτα με μισοάνοιγμα, μισές ακτίνες σε λειτουργία και γενικά μισές και πρόχειρες δουλειές; Πολλές φυλακές έκλεισαν και δεν δέχονται κρατούμενους. Θα έχουμε το νέο κτήριο να παραμένει άδειο; Τουλάχιστον δέκα χρόνια είμαστε στην αναμονή από τότε που άρχισαν οι εργασίες ανέγερσης του. Δεν είδαμε ούτε μια εγκύκλιο όπως έγινε σε άλλα νέα Καταστήματα –και αυτό δεν κοστίζει- που λειτούργησαν νωρίτερα που να αναφέρει ότι όποιος επιθυμεί να μετατεθεί στο νέο Κατάστημα Χανίων να το δηλώσει, αντιθέτως στο πρόσφατο παρελθόν συνάδελφοι με αιτήσεις τους ζήτησαν να μετατεθούν στο Κατάστημα μας και για διάφορους λόγους αυτό δεν κατέστει δυνατό. Αρκετοί συνάδελφοι από άλλα Καταστήματα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν στο Νέο Κατάστημα Κράτησης Χανίων και περιμένουν να δουν αυτή την εγκύκλιο για να κάνουν αιτήσεις αφού αν τις κάνουν νωρίτερα και χωρίς εγκύκλιο δεν θα μπορέσουν να έρθουν.






Με τις συνταξιοδοτήσεις που αναμένουμε δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τη Φυλακή όπως είναι σήμερα όχι τη νέα.

Προτάσεις έγιναν από την ΟΣΥΕ και απερρίφθησαν. Εσείς τι θα κάνετε; Έχετε σκεφτεί καμία άλλη λύση για την έλλειψη προσωπικού;

Τι θα γίνει με τις πληρωμές των νυχτερινών και εξαιρεσίμων; Θα πληρωνόμαστε; Πότε και πως; Έχουμε Φεβρουάριο 2012 και βλέπουμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια με την περυσινή χρονιά. Χαμένες μέρες προς πληρωμή, λιγότερα χρήματα και μέλλον αβέβαιο.

Ποιος φταίει που δεν λειτουργεί η Κ.Ε.Μ;

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπάρχει; Πότε θα ξαναλειτουργήσει; Γιατί αργούν τόσο οι προηγούμενες αποφάσεις του;

Τις τελευταίες μέρες λειτουργούμε σύμφωνα με τις ορέξεις των κρατουμένων και με ότι πρόγραμμα θα διαλέξουν αυτοί. Το πρωί θα καταμετρηθούν μία φορά το μεσημέρι αναλόγως του φαγητού θα φάνε ή δεν θα φάνε και μία καταμέτρηση το βράδυ. Πόσο θα συνεχιστεί αυτό και μετά από πόσο καιρό θα σταματήσει; Πότε επιτέλους θα παρέμβετε; Αισθανόμαστε εγκαταλειμμένοι στην τύχη μας. Δεν θα μας συμπαρασταθείτε; Γιατί μας ξεχάσατε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου