Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πεταλωτής: Οι κρατούμενοι είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα σίτισης στις φυλακές Πατρών και Αλικαρνασσού

Αναδημοσίευση από: www.kathimerini.gr

Οι φυλακές της Πάτρας και της Αλικαρνασσού έχουν επάρκεια τροφίμων, αλλά οι κρατούμενοι οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη σίτιση, αρνούνται να παρασκευάσουν φαγητό, απέχοντας από την εργασία τους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή, η οποία εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για μη σίτιση των κρατουμένων.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, επισημαίνει ότι «η τακτική αυτή έχει οδηγήσει, δυστυχώς, στο να σιτίζονται μόνο οι κρατούμενοι που έχουν οικονομική δυνατότητα να προμηθεύονται είδη διατροφής από την καντίνα των καταστημάτων κράτησης, ενώ οι οικονομικά αδύναμοι δεν μπορούν να σιτιστούν, εξαιτίας της συμπεριφοράς των εργαζόμενων συγκρατουμένων τους».

Ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης -συνεχίζει η ανακοίνωση- «έχει δώσει οδηγίες στους διευθυντές των καταστημάτων κράτησης, να φροντίσουν για την προμήθεια τροφής προς τους ασθενείς κρατούμενους, από εξωτερικούς προμηθευτές, ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία τους».

Τέλος, από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης «εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για την αφαίρεση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη σίτιση κρατούμενοι, καθώς επίσης και η αντικατάσταση τους με άλλους ώστε να μη στερούνται οι συγκρατούμενοί τους το στοιχειώδες δικαίωμα στη διατροφή».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου