Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Θέατρο του παραλόγου στις φυλακές της Πάτρας

Αναδημοσίευση από: www.tvxs.gr

Χωρίς φαγητό εδώ και δύο ημέρες βρίσκονται οι 760 κρατούμενοι στις φυλακές της Πάτρας, οι οποίοι διαμηνύουν ότι έχουν προβεί μεν σε κινητοποίηση, αλλά όχι σε αποχή από το συσσίτιο. Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται στα μαγειρεία, απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως και σε άλλα «σωφρονιστικά» καταστήματα της χώρας τα τελευταία 24ωρα, έτσι και στην περίπτωση της Πάτρας επικρατεί αναστάτωση, καθώς οι κρατούμενοι αντιδρούν στις άθλιες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν. «Κοιμόμαστε μέχρι και στις τουαλέτες», αναφέρουν χαρακτηριστικά, για να καταδείξουν τη συμφόρηση των φυλακών. Ανάμεσα σε άλλα, ζητούν απολύσεις υπό όρους και συγχωνεύσεις ποινών.


Όμως, εν μέσω της κινητοποίησης στο συγκεκριμένο κατάστημα, κρατούμενοι και μέλη ΜΚΟ επικοινώνησαν με το tvxs.gr για να καταγγείλουν ότι δεν παρέχεται φαγητό, παρά το γεγονός όπως τονίζουν ότι η διαμαρτυρία δεν περιλαμβάνει αποχή από το συσσίτιο.

Το tvxs.gr έθεσε το θέμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο μετέφερε ότι, στο πλαίσιο της κινητοποίησης στις φυλακές της Πάτρας, απέχουν από τα καθήκοντά τους οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται στα μαγειρεία και άρα υπ’ ευθύνη των διαμαρτυρόμενων δεν χορηγείται φαγητό.

Ανάλογα -σχεδόν σουρεαλιστικά- γεγονότα αναδεικνύουν το αποτέλεσμα συσσωρευμένων προβλημάτων στις φυλακές της χώρας, ελλείψει συγκροτημένης αντεγκληματικής πολιτικής και σεβασμού στις ανθρώπινες ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου