Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Αναημοσίευση από: Indymedia Athens

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΟΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κύριε υπουργέ

Το καλοκαίρι του 2011 μας υποσχεθήκατε ότι όλα τα δεδομένα μέσα στις φυλακές θα αλλάξουν . Δεσμευτήκατε ο ίδιος ότι στις καθείρξεις μέχρι 25 έτη θα αφαιρείται 3 μήνες το χρόνο. Μετά είπατε στην ίδια συνέντευξη ότι στα 10 έτη κάθειρξη θα εκτίουμε το 1/3 της ποινής μας. Κύριε υπουργέ είστε καλός μόνο στις συνεντεύξεις. Ψεύδεσθαι και εσείς όπως και κάθε υπουργός δικαιοσύνης που πέρασε . Κι επειδή εμείς δεν αντέχουμε άλλο τα ψέμματα και την λασπολογία σας από υποκριτές όπως εσείς σας ενημερώνω ότι το 60 % των κρατούμενων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, σε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης με συνέπεια οι οικογένειές μας ή οι όποιοι μας έχουν απομείνει να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δεδομενα που δημιουργήσατε εφόσον μας έχετε κάνει ανακυκλώσιμους.
Σύμφωνα με τις στατιστικές το 80% των κρατούμενων είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι, μέσα στα κολαστήριά σας. Κύριε υπουργέ, πως θα γίνει αποσυμφόρηση των φυλακών όταν πάμε στο δικαστήριο και με το καλημέρα ακούμε 5 χρόνια ως υπότροποι, που στον πλανήτη υπάρχει δικαιοσύνη όπου το δικαστήριο να ξεκινάει με 5 χρόνια; Αυτό κύριε υπουργέ είναι δικτατορικό καθεστώς και κρατάει χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα, να διαλύονται οι οικογένειές μας, με συνέπειες την καταστροφή μας. Γιατί οι δικαστικοί λειτουργοί μας δικάζουν για το παρελθόν μας. Πώς να σωφρονιστούμε όταν οι διοικητές των Φυλακών και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι πλήρως αδιάφοροι για τα προβλήματά μας. Μήπως αυτό μας οδηγεί με συνοπτικές διαδικασίες ποιόν δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε.
Αναρωτηθείτε τώρα κύριε υπουργέ ποιός γεννά την εγκληματικότητα. Από την μεριά των κρατούμενων δεν θα υποστούμε άλλο το καθεστώς σας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ μέσα δεν υπάρχουν και έχουν πεθάνει. Τώρα κύριε υπουργέ απαιτούμε άμεσα και λιτά με ένα ναι ή ένα όχι να εφαρμόσετε όσα είχατε πει το καλοκαίρι του 2011. Να τηρήσετε τα όσα είχατε υποσχεθεί και δεσμευτεί στη συνέντευξή σας προς τα αιτήματά μας.
Ε, λοιπόν εντός μηνός απαντήστε μας άμεσα . 6/2/2012-6/3/2012

Γιότσας Δημήτριος
Κ. Φ. Τρικάλων


ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1) Άμεση κατάργηση των φυλακών Ανηλίκων σε εναλλακτική εργασία
2) Να αφαιρεθούν 3 μήνες από τον κάθε χρόνο έως 25 έτη κάθειρξη
3) Να εφαρμοσθεί ο νόμος του 1/3 έως 10 έτη κάθειρξη
4) Να διαγραφούν και να συγχωνευθούν τα πειθαρχικά
5) Αυτόματη χορήγηση αδειών χωρίς να παιρνάμε από Εισαγγελέα και να μας την κόβει λέγοντάς μας ότι είμαστε ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων, γιατί ο Εισαγγελέας δεν είναι ούτε ψυχολόγος , ούτε μέντιουμ . Γι αυτό υπάρχει και η αστυνομία.
6) Να μπορούμε να συγχωνεύσουμε την παλιά με την καινούρια ποινή εφόσον μας δικάζετε για το παρελθόν μας , μαζί με την αναστολή γιατί στην ουσία βγάζουμε όλη την ποινή αθροιστικά.
7) Άμεση κατάργηση και λίαν συντόμως του αντιτρομοκρατικού νόμου, εφόσον δεν υπάρχουν θύματα από τις νεοσύστατες ομάδες
8) Να κοπεί το γνωστό καλημέρα -5 έτη από τους δικαστές , ως υπότροποι και μετά τα 5 χρόνια να ξεκινάει η ποινή, αφού το 80% είμαστε υπότροποι


Τα παραπάνω αιτήματα υπεγράφησαν με συνολικά 65 υπογραφές, από όλη την πτέρυγα Δ2 των φυλακών Τρικάλων και εστάλησαν στο υπουργείο με αριθμό πρωτοκόλλου 2046/7-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου