Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Άθλιες συνθήκες στις φυλακές της Τρίπολης

Αναδημοσίευση από: www.tvxs.gr

Άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Τρίπολης καταγγέλλουν ο αντιπρόσωπος των εργαζομένων στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Παναγιώτης Πανόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στις φυλακές Τρίπολης Θεοχάρης Βερέμης.


Όπως καταγγέλλουν σε κάθε θάλαμο έπρεπε να βρίσκονται 14 άτομα, αλλά είναι πάνω από 33, με αποτέλεσμα ορισμένοι κρατούμενοι να μένουν ακόμα και στο θάλαμο ασφαλείας.

 Παναγιώτης Πανόπουλος
Παναγιώτης Πανόπουλος Θεοχάρης Βερέμης

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν γίνεται να δεχτούμε άλλους κρατούμενους», τονίζουν και επισημαίνουν πως «είναι αδύνατο να δεχτούν» 44 ακόμη άτομα που βρίσκονται στα δικαστήρια και αναμένονται στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Τρίπολης ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην Αθήνα. Άλλωστε η ΟΣΥΕ έχει επισημάνει με ανακοίνωσή της πως «στηρίζει όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις».

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες φυλακές στην Ελλάδα. Εξάλλου, οι φυλακές της Τρίπολης ήταν μεταξύ αυτών που στα τέλη Ιανουαρίου ανακοίνωσαν πως δεν θα δεχτούν άλλους κρατούμενους. Αντιδράσεις υπήρχαν και από τους κρατούμενους διαφόρων φυλακών που με επιστολές τους το τελευταίο διάστημα τις άθλιες συνθήκες και ζητούν το σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου