Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Φυλακές Χανίων: Κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα!

Αναδημοσίευση από: www.avgi.gr

Στο "μη περαιτέρω" έχει φτάσει η κατάσταση στις φυλακές Χανίων, με τους κρατούμενους να κοιμούνται στα πατώματα και με ορατό τον κίνδυνο για τη διάδοση μολυσματικών και σοβαρών δερματικών ασθενειών. Τις καταγγελίες αυτή τη φορά δεν τις κάνουν οι φυλακισμένοι, αλλά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι κατεβαίνουν σε στάσεις εργασίας και απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση.

Κινητοποιήσεις από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι την Τετάρτη 22 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου κατεβαίνουν σε τρίωρη στάση εργασίας, για τις 29 του μηνός έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία, ενώ οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν με 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται τα επισκεπτήρια των συγγενών και των συνηγόρων και οι παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Με ψήφισμά τους ,τέλος, καταγγέλλουν την "αμφισβήτηση και σταδιακή υπονόμευση της εργασιακής κατάστασης των υπαλλήλων που δημιουργούν στο προσωπικό γενικευμένη ανασφάλεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου