Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΤΙΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Αναδημοσίευση από: www.enet.gr

50 επιχειρηματίες δουλεύουν στην καθαριότητα του δήμου

Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα...

Ετσι μόνο μπορεί να περιγραφεί η δραματική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επιχειρηματίες στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίοι αναγκάζονται να προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους σε εθελοντικές εργασίες στο δήμο, προκειμένου να εκτίσουν την ποινή που τους επέβαλαν τα δικαστήρια για χρέη.

Ανθρωποι που μέχρι πριν από λίγα χρόνια συγκαταλέγονταν στους οικονομικούς παράγοντες της κρητικής μεγαλούπολης, είδαν τις επιχειρήσεις τους να χάνονται, είτε μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης είτε λόγω άστοχων επιχειρηματικών κινήσεων.

Τα «κανόνια» στην τοπική αγορά είναι καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα αφορούν περιπτώσεις ηχηρών ονομάτων στο χώρο της οικονομίας της Κρήτης και κυρίως του Ηρακλείου. Αδιάψευστος μάρτυρας, οι εμπορικοί δρόμοι στην καρδιά της πόλης, που μαραζώνουν και μετρούν κλειστά καταστήματα και εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων.

Τα λουκέτα που μπήκαν στις επιχειρήσεις ήταν η αρχή ενός πραγματικού Γολγοθά για τους ιδιοκτήτες τους, καθώς τα υπέρογκα χρέη δεν τους επέτρεπαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους με συνέπεια να βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φυλακή.

Πληρότητα στις φυλακές

Η Δικαιοσύνη, λόγω και της πληρότητας που παρατηρείται στα σωφρονιστικά καταστήματα, τους επέβαλε την ποινή της κοινωφελούς εργασίας. Τα πόστα που έχουν αναλάβει οι περίπου 50 -πρώην- επιχειρηματίες είναι στην υπηρεσία καθαριότητας, στη φύλαξη των δύο κοιμητηρίων του Δήμου Ηρακλείου και στην τεχνική υπηρεσία. Η κοινωφελής εργασία ως ποινή εφαρμόζεται τα τελευταία 3 χρόνια, με τα ποσοστά αυτών που την εκτελούν να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου