Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εξαίρεση των δικαστών ζήτησαν τέσσερις κατηγορούμενοι

Αναδημοσίευση από: www.avgi.gr
Αίτηση εξαίρεσης σε βάρος όλων των μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών, υπέβαλλαν χθες τέσσερις από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους στη δίκη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καταγγέλλοντας «δικονομικές παραβάσεις και εκτροπές». Για το αίτημα θα αποφασίσει το δικαστήριο την προσεχή Τρίτη υπό διαφορετική σύνθεση.

Την αίτηση εξαίρεσης, κατέθεσαν οι τρεις κατηγορούμενοι που δεν έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι (Νίκος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης και Μάνος Γιόσπας), όπως και ο προφυλακισμένος Αλέξανδρος Μητρούσιας που χθες εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να την υποστηρίξει.

Όπως τόνισαν διά των συνηγόρων τους υπάρχουν «υπόνοιες μεροληψίας» από την πλευρά των δικαστών και πρόσθεσαν ότι τους έχει δημιουργηθεί δυσπιστία απέναντι στις αποφάσεις του δικαστηρίου. Σημείο αιχμής παραμένει για τους κατηγορούμενους η απόφαση του δικαστηρίου για παρακράτηση των ταυτοτήτων όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και για μη τήρηση μαγνητοφωνημένων πρακτικών. Επίσης έκαναν λόγο για «υπαναχώρηση του δικαστηρίου» τονίζοντας ότι «άλλες αποφάσεις παίρνει το πρωί κι άλλες το μεσημέρι».

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο παρίσταται και η κατηγορουμένη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, οι συνήγοροι της οποίας, όμως, δεν υποστήριξαν το αίτημα εξαίρεσης της έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου