Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Βουλευτές ..... στις φυλακές !!

Αναδημοσίευση από: http://pyrgos-news.blogspot.com

Επίσκεψη πραγματοποίησε, στα πλαίσια των εργασιών της, η
Διακομματική Επιτροπή για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων της Βουλής των Ελλήνων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Λιντζέρης, οι Βουλευτές-μέλη κ.κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πέμη Ζούνη, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και οι Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Δημήτρης Παπουτσής συνάντησαν το Διευθυντή των φυλακών, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και τους νέους κρατούμενους και άκουσαν τα προβλήματά τους, με σκοπό να μελετήσουν πιθανές λύσεις στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής...

Μεταξύ άλλων, σημαντικά θέματα που εθίγησαν ήταν ο υπερπληθυσμός της φυλακής, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις, όπως π.χ. ζεστού νερού, αλλά και οι ελλείψεις υπηρεσιών, όπως παροχής επαγγελματικού προσανατολισμού και δομών επανένταξης μετά την αποφυλάκιση, καθώς και μονάδων περίθαλψης και θεραπείας από εξαρτησιογόνες ουσίες. Οι ίδιοι οι κρατούμενοι κατέκριναν τις πολυετείς ποινές που επιβάλλονται στους νέους και ζήτησαν την επανεξέταση του ποινικού κώδικα, ώστε οι ποινές να είναι μικρότερες και να μην τους αποκόπτουν για μεγάλο διάστημα από την κοινωνία.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σωφρονιστικό κατάστημα κρατούμενοι και εργαζόμενοι, οι Βουλευτές διαπίστωσαν σημαντική προσπάθεια από τη διοίκηση για βελτίωση των συνθηκών κράτησης και ομαλή επανένταξη των αποφυλακισθέντων στην κοινωνία, αν και, όπως ειπώθηκε, πρόκειται για ευθύνη της Πολιτείας και όχι της φυλακής. Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στην εκπαίδευση των νέων κρατουμένων, ώστε να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον τους εκτός φυλακής και να αποφύγουν την υποτροπή.

Τέλος, με πρωτοβουλία της κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Βουλευτού Επικρατείας και μέλους της Επιτορπής, συγκεντρώθηκαν προϊόντα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και παραδόθηκαν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, από τις εταιρείες: Plaisio Computers, OTE, Boggi Milano, Elmec Sport, BooksJournal, Εκδόσεις Λιβάνη, Carrefour Hellas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου