Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
www.keli.gr

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο μαφιόζικο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον τρόπο που επιλέχθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού για τη μεταγωγή του κρατούμενου Ασογιάν Νοντάρι στο Τμήμα Μεταγωγών της Π. Ράλλη. Σήμερα τα ξημερώματα σωφρονιστικοί υπάλληλοι εισέβαλαν την ώρα που ο ίδιος και οι συγκρατούμενοί του κοιμόντουσαν και βίαια, κάνοντας μάλιστα χρήση συσκευών ηλεκτρικής εκκένωσης, άρπαξαν τον Νοντάρι. Αυτός ο τύπος «μεταφοράς», εκτός του ότι δεν θυμίζει οργανωμένη πολιτεία αλλά συνδικάτο του εγκλήματος, καθίσταται διπλά παράνομoς καθώς αποσκοπεί στην έκδοσή του στη Ρωσία, έκδοση που ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι ισοδυναμεί με τη θανατική του καταδίκη, και που δεν επιτρέπεται να γίνει καθώς εκκρεμεί απόφαση για την αίτηση πολιτικού ασύλου.

Υπό την πίεση των περισσότερων από 1.300 φυλακισμένων που έχουν ήδη κατέβει σε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ασογιάν Νοντάρι, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε δηλώσει πως λόγω της ανάγκης περαιτέρω διευκρινίσεων από τις ρωσικές αρχές η έκδοση αναβάλλεται. Τι άλλαξε λοιπόν τόσο σύντομα, ώστε να επιβάλλεται η παράνομη μεταγωγή;

Απαιτούμε να μην εκδοθεί, και μάλιστα με αυτές τις «συνοπτικές» διαδικασίες ο Νοντάρι, καθώς και με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας του γίνεται φανερό ότι τόσο οι ρωσικές όσο και οι ελληνικές αρχές είναι αυτές που έχουν προβεί σε πλήθος αυθαιρεσιών και παραβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου