Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Επαιξαν με τη ζωή κρατουμένων

Αναδημοσίευση από: www.enet.gr

Τους είπαν ότι «δεν υπάρχει κλούβα» και «δεν έχουν πού να τους βάλουν», και έτσι αποφάσισαν να αφήσουν δεκάδες κρατουμένους στα δικαστήρια του Πειραιά, ενώ υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα.

Οπως κατήγγειλαν στην «Ε» μέλη της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Ενάντια στις Φυλακές, οι οποίοι βρίσκονταν χθες στα δικαστήρια του Πειραιά -ως μάρτυρες υπεράσπισης των 23 κρατουμένων που δικάζονται για τη συμμετοχή τους στις διαμαρτυρίες των φυλακών Κορυδαλλού (Απρίλης 2007) σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της φυλακής του Μαλανδρίνου- το τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο κτίριο έγινε γύρω στις 11.

Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα και οι αρχές είπαν σε όλους να περάσουν έξω. Στο δρόμο μπροστά από τα δικαστήρια και στις παράπλευρες οδούς τοποθετήθηκαν κορδέλες και για λόγους ασφαλείας ο κόσμος απομακρύνθηκε.

Αυτό δεν ίσχυσε για τους -περισσότερους από 23- κρατουμένους, οι οποίοι παρέμειναν κλειδωμένοι για τουλάχιστον μιάμιση ώρα στα κρατητήρια του 3ου ορόφου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροί τους μαζί με μέλη της Πρωτοβουλίας επισήμαναν τα αυτονόητα, ότι δηλαδή «αν υπάρχει βόμβα κινδυνεύει η ζωή τους», στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.

Οσον αφορά τους εκπαιδευμένους σκύλους των ΤΕΕΜ, αυτοί έφτασαν στα δικαστήρια μια ώρα μετά το τηλεφώνημα, για να διαπιστωθεί τελικά ότι ήταν φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου