Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Έκαναν το όνειρο πραγματικότητα μέσα από τη φυλακή

Αναδημοσίευση από: www.protothema.gr

Έσπασαν τα δεσμά και κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Ανταγωνίστηκαν χιλιάδες άλλους συνυποψηφίους στις πανελλήνιες εξετάσεις, κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Ο λόγος για δύο κρατούμενες στις Φυλακές Ελεώνα Θηβών που κατάφεραν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης αντίστοιχα, μέσα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στη φυλακή. Πλέον και οι δύο είναι φοιτήτριες και θα αρχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στις σχολές όπου πέτυχαν, λαμβάνοντας εκπαιδευτικές άδειες.

Με αφορμή την εισαγωγή των δύο κρατουμένων στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής, απέστειλε στις δύο κρατούμενες συγχαρητήριες επιστολές:

«…Σε αντίξοες συνθήκες καταφέρατε να δοκιμαστείτε επί ίσοις όροις και να επιτύχετε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο: την εισαγωγή σας σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα για τη συνέχιση των σπουδών σας. Αποδείξατε πως η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, η επιμονή, η υπομονή και η συγκέντρωση στον στόχο είναι στοιχεία ισχυρότερα από κάθε φυσικό εμπόδιο», αναφέρει ο κ. Πεταλωτής και σημειώνει:

«Αποδείξατε ότι ένα λάθος του παρελθόντος, μία άτυχη στιγμή, δεν μπορεί να περιορίσει τους ανθρώπινους ορίζοντες, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στη θέληση για μια καλύτερη ζωή. Είμαι πεπεισμένος πως η επιτυχία σας, καθώς και η επιτυχία προηγουμένων μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, θα λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση, προς τους υπόλοιπους κρατούμενους, ώστε να έχει συνέχεια η επιτυχία σας».

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ακόμη ότι η επιτυχία των δύο κρατουμένων αποδεικνύει ότι «το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και η σπουδαία δουλειά που διεξάγεται εκεί δεν είναι κάτι το τυπικό ή το διεκπεραιωτικό, αλλά είναι μια πραγματικά επιμορφωτική και βαθιά ουσιώδης εκπαιδευτική διαδικασία, που με την έντονη και μεθοδική προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα».

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής εκφράζει τα συγχαρητήριάα του και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και όλους τους παράγοντες του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα για την επιτυχία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου