Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επιστολής των Οικολόγων Πράσινων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Αναδημοσίευση από: http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με καταγγελία για κακοποίηση κρατουμένου από σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Μιλτιάδη Παπαϊωάννου έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφορικά με την καταγγελία της «Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» (1) για την κακοποίηση κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων από πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την ώρα που ο κρατούμενος βρισκόταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες. Για το περιστατικό που -εφόσον επαληθευθεί- συνιστά παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, ενημερώθηκε και η Ευρωπαϊκή Επιτρoπή για τηv Πρόληψη τωv Βασαvιστηρίωv και της Απάvθρωπης ή Ταπειvωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (2) .

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με καταγγελία της «Πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων» (www.keli.gr) στις 15 Ιανουαρίου 2012 πέντε συνολικά σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Κλειστής Φυλακής Τρικάλων κακοποίησαν εικοσάχρονο αλλοδαπό κρατούμενο ο οποίος την ώρα του περιστατικού βρισκόταν δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το εάν έχει διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την παραπάνω καταγγελία καθώς και για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ όταν αυτή ολοκληρωθεί».


Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

http://www.ecogreens-gr.org/humanrights/

(1) Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων: http://www.keli.gr/2012/01/2.html

(2) Ευρωπαϊκή Επιτρoπή για τηv Πρόληψη τωv Βασαvιστηρίωv: http://www.cpt.coe.int/en/about.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου