Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΝΔ και ΛΑΟΣ κατά της τροπολογίας για την αποσυμφόρηση των φυλακών

Αναδημοσίευση από: www.skai.gr

Στην αντίδραση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προσκρούει η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, και ο Θανάσης Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση επί της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα, ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι με μία τέτοια εξέλιξη. Υποστήριξαν ότι αυτή η ρύθμιση ευνοεί όσους κάνουν μεροκάματα εντός κι εκτός φυλακής, ακόμη και εικονικά, κι ότι μόνο με τη δήλωση εξέτισης του 1/3 της δεκαετούς ποινής τους, δίνει την δυνατότητα να βγουν έξω από έμποροι ναρκωτικών μέχρι καταδικασθέντες για παιδική πορνογραφία.

Ο κ. Δένδιας προειδοποίησε τον υπουργό να μην καταθέσει την τροπολογία « για να μην οδηγηθούμε», όπως είπε, «όταν έλθει στην Ολομέλεια και αναγκαστούμε να ζητήσουμε πράγματα για τα οποία στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης δεν θα θέλαμε. Μην μας φέρετε σε δύσκολη θέση». Λίγο νωρίτερα και ο κ. Νεράντζης είχε επισημάνει ότι «μέτρα που λαμβάνονται εσπευσμένα και υπό την πίεση των περιστάσεων, κινδυνεύουν κατά κανόνα να έχουν άλλες παρενέργειες».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο Θανάσης Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να ακολουθήσει το επιχείρημα ότι επειδή υπάρχει πολύς κόσμος στις φυλακές πρέπει και να βγει έξω. «Δεν μπορεί», είπε, «σε μία κοινωνία που πλήττεται από την εγκληματικότητα να λες ότι επειδή δεν έχω τις υλικές υποδομές ή φοβάμαι τις εξεγέρσεις στις φυλακές, μπαίνω στην λογική να βγαίνουν οι κρατούμενοι».

«Κρίσιμο» πάντως χαρακτήρισε το θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, λέγοντας με νόημα: «Προτιμώ την οργανωμένη αποσυμφόρηση και όχι την αποσυμφόρηση που γίνεται με ελικόπτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου