Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Καμπάνα σε τρεις αστυνομικούς γιατί αντάλλασσαν πληροφορίες με ναρκωτικές ουσίες

Αναδημοσίευση από: www.enet.gr

Τρεις αστυνομικοί καταδικάστηκαν με την κατηγορία ότι έδιναν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες για να παίρνουν πληροφορίες και να οδηγούνται σε εμπόρους ναρκωτικών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης χθες επέβαλε τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 47χρονο ανθυπαστυνόμο, τρία χρόνια σε 46χρονο αρχιφύλακα και δύο χρόνια σε 33χρονο αστυφύλακα ενώ αθώωσε άλλους τέσσερις αστυνομικούς για την ίδια υπόθεση.

Το δικαστήριο αποφάσισε και την επιβολή χρηματικών προστίμων ύψους 10.000, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ανέστειλε τις ποινές επί τριετία. Οι καταδικασθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μίλησαν για πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος τους από αγνώστους που είχαν στόχο να τους βλάψουν.

Τον Φεβρουάριο του 2006, αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν μικροποσότητες ηρωίνης, χαπιών και χασίς στο γραφείο της Δίωξη Ναρκωτικών Κιλκίς, όπου υπηρετούσαν οι 7 κατηγορούμενοι.

Η αστυνομική έρευνα έγινε μετά την καταγγελία ενός τοξικομανή, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και κατηγορήθηκε για κατοχή 0,5 γραμμαρίων ηρωίνης. Ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι, κατά την αποχώρησή του από τα κρατητήρια, ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών τού έδωσε ως δώρο ένα γραμμάριο ηρωίνης για τη μελλοντική τους συνεργασία χωρίς να του επιστρέψει τα χάπια ενώ τον προηγούμενο χρόνο του δώρισε μια καρτέλα με χάπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου