Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Κρατούμενος καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό στον Κορυδαλλό

Αναδημοσίευση από: www.lifo.gr

Ενώ είναι σε άθλια κατάσταση, διατάχθηκε η μεταγωγή του στις Φυλακές Κέρκυρας


Κρατούμενος καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό στον Κορυδαλλό

Σοκ έχει προκαλέσει στο Τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων, σύμφωνα με το epiruspost.gr, η εικόνα ενός κρατουμένου, φορέα του aids, ο οποίος μεταφέρθηκε εκεί από τις Φυλακές Κορυδαλλού με τραύματα σε όλο του το σώμα. Ο ίδιος, 35 ετών και αλβανικής καταγωγής κατήγγειλε κλαίγοντας ότι κακοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους με το αιτιολογικό ότι προσπάθησε να παρασύρει άλλους κρατουμένους σε απεργία πείνας. Σύμφωνα με το site, διατάχθηκε η μεταγωγή του στις Φυλακές Κέρκυρας, προφανώς όμως ο δικαστικός λειτουργός δεν είχε εικόνα του κρατουμένου, περιοριζόμενος σε ότι διάβασε στα έγγραφα.

Όμως ο κρατούμενος που βρίσκεται στο Τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων αδυνατεί να περπατήσει, αδυνατεί να σταθεί στην καρέκλα από τα τραύματα που έχει σε όλο του το σώμα, το πρόσωπό του είναι παραμορφωμένο από τα χτυπήματα και η γενική του κατάσταση παραπέμπει, όπως γράφει το epiruspost.gr «σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα του πολιτισμού». Το σάιτ αναφέρει ότι διαθέτει τα πλήρη στοιχεία του 35χρονου ο οποίος θέλει να καταγγείλει και επισήμως τον άγριο ξυλοδαρμό του στον Κορυδαλλό.

Ο κρατούμενος κλαίγοντας έδειχνε στους αστυνομικούς των Ιωαννίνων την φωτογραφία των τριών παιδιών του λέγοντας ότι δεν είναι εγκληματίας για να του φέρονται με τέτοιο τρόπο. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών, σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το σάιτ , έμειναν άναυδοι από το δράμα που έβλεπαν μπροστά τους και τον αντιμετώπισαν με έναν απίστευτα ανθρώπινο τρόπο. Ίσως αυτή να ήταν η πρώτη φορά που τον αντιμετώπισαν έτσι. Τον βοηθούν για να κάνει ακόμη και την παραμικρή κίνηση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει το σάιτ, αλλά και κάθε άλλος αρμόδιος οφείλουν να παρέμβουν άμεσα και να διαλευκάνουν την υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου