Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Β. ΔΗΜΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ


Πάσχα 2018.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ -ΙΔΙΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΙΑΤΡΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ- ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ, ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Σημείωση: μέσα σε μερικές ώρες, εκατοντάδες πολίτες και πολίτισσες συνυπέγραψαν το παρακάτω κείμενο στην ανάρτηση  της δικηγόρου του Β.Δημάκη στο κοινωνικό δίκτυο facebook η μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δικηγόρο του κρατουμένου φοιτητή. Επειδή η ανταπόκριση είναι τεράστια, καταγράφονται εδώ οι πρώτοι 200 που ανταποκρίθηκαν και παράλληλα δημιουργήθηκε Avvaz on-line Petition, μέσω του οποίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να συνυπογράψουν το κείμενο, που είναι πλέον διαθέσιμο εδώ και έχει ήδη, μέσα σε μερικές ώρες, 700 ακόμα υπογραφές:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΣΩΝ ΣΤΟΝ #VDimakis- ΕΠΕΙΓΟΝ
Στο περιθώριο των εορταστικών αναρτήσεων κυκλοφορεί σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα και αυτή η είδηση: Μετά από 23 μέρες απεργίας πείνας, ο κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής, Βασίλης Δημάκης, βρίσκεται για 3ο 24 ωρο πλέον σε απεργία δίψας, σε μία ύστατη προσπάθεια να διεκδικήσει την ανάκληση της απόφασης του Συμβουλίου της Φυλακής που απαγορεύει, σε εκείνον ειδικά από όσους νόμιμα το δικαιούνται, να παρακολουθεί, υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, το Πολιτικό τμήμα της Νομικής Αθηνών όπου πέρασε, έχοντας καταβάλει τεράστιο προσωπικό αγώνα.
Αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για έναν ενήλικα να διατηρήσει το κίνητρό του για μάθηση μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η κράτηση. Όπως έχει δημόσια καταγγείλει ο Δημάκης, εκπροσωπώντας όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους υπόλοιπους κατ’ ιδίαν διδαχθέντες μαθητές των Φυλακών Πατρών, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους κρατούμενους που επιχειρούν να δώσουν Πανελλήνιες, καθώς στις φυλακές δεν υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών για όσους βρίσκονται στο Λύκειο. Χωρίς το κίνητρο του ευεργετικού υπολογισμού που απολαμβάνουν όσοι παρακολουθούν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, χωρίς να διαθέτουν χώρο, θέρμανση ή στοιχειώδη υποστήριξη για τη μελέτη τους, και έχοντας στερηθεί επί μήνες τα βιβλία της κατεύθυνσής του επειδή δεν υπήρχαν στην προηγούμενη Φυλακή που κρατείτο, ο Δημάκης υπερέβαλε εαυτόν και κατάφερε να πετύχει το στόχο του. Αρίστευσε, περνώντας, το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεύτερος κατά σειρά μεταξύ των αποφοίτων όλων των εσπερινών λυκείων της χώρας, στο Πανεπιστήμιο.
Οι καθηγήτριες που εθελοντικά υποστήριξαν την προσπάθειά του έχουν ενόρκως καταθέσει ότι ο Δημάκης αποτελούσε υπόδειγμα μαθητή γι’ αυτό ακριβώς και αποφάσισαν να ενισχύσουν την προσπάθειά του. «Οι συγκρατούμενοι-συμμαθητές του εμπνέονταν», όπως λένε, «από την αποφασιστικότητα και την προσήλωσή του στο στόχο του και πολλοί έθεσαν μορφωτικούς στόχους για τους εαυτούς τους που-κατά δήλωσή τους- στο παρελθόν ούτε καν φαντάζονταν».
Όταν ο Δημάκης πέρασε στο Πολιτικό της Νομικής κανονίστηκε η εκπαιδευτική μεταγωγή του στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού προκειμένου να είναι εφικτή η παρακολούθηση της σχολής υπό το καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης, ενώ την επιτυχία του χαιρέτισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης απονέμοντάς του έπαινο. Ούτε η μεταγωγή, ωστόσο, ούτε ο έπαινος μπόρεσαν να εγγυηθούν ότι ο Δημάκης θα απολάμβανε μία ουσιαστική ευκαιρία να παρακολουθήσει το Τμήμα στο οποίο πέρασε, όπως σύμφωνα με τον νόμο δικαιούται.
Το Συμβούλιο των Φυλακών υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο εφόσον διασφαλίζεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσα από τη φυλακή, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί όσα η νομοθεσία ορίζει (βλ. Κ.Υ.Α. 29809) για την εξ αποστάσεως φοίτηση στο Κ.Κ. Κορυδαλλού.
Με μία ώρα πρόσβαση την εβδομάδα στο διαδίκτυο, χωρίς πρόσβαση σε βιβλιοθήκη και δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές του, είναι σαφές σε όλους όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση ότι δεν διασφαλίζονται ίσοι όροι πρόσβασης στην εκπαίδευση, πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο που έχει στερηθεί για περισσότερα από 20 χρόνια τη συμμετοχή σε αυτήν.
Ως πολιτες και πολίτισσες με δημοκρατική συνείδηση ενώνουμε τη φωνή μας
-με τη φωνή των εκπαιδευτών ενηλίκων, που κατά δεκάδες εντός λεπτών κινητοποιήθηκαν και δηλώνουν την υποστήριξή τους στο Βασίλη Δημάκη
- με τη φωνή των καθηγητών του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας οι οποίοι διά στόματος του Προέδρου της διαβεβαιώνουν ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων αποτελεί προϋπόθεση για την ουσιαστική ένταξη του Δημάκη στην εκπαιδευτική κοινότητα,
- με τις φωνές των καθηγητών και των φοιτητών της Νομικής του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ,
- με τις φωνές των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τεκμηριώνουν ότι ο Βασίλης είναι ο μόνος που εξαιρέθηκε από το δικαίωμα της πρόσβασης, επειδή είχε το "ελάττωμα" να λέει τη γνώμη του κι αυτήν την ευγενική τόλμη να παλεύει και για τα δικαιώματα των συγκρατουμένων του και
- με τις φωνές των κρατούμενων μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών των Φυλακών Κορυδαλλού που σε σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν πως η απόρριψη της άδειας που δικαιούται, σύμφωνα με τον νόμο, ο Δημάκης, «δεν είναι παρά ένα ηχηρό μήνυμα, ότι οι όποιες προσπάθειές μας για καλυτέρευση είναι μάταιες και δεν αξίζει ούτε καν να προσπαθήσουμε». Σε αυτές κυρίως θα θέλαμε να σταθούμε.
Ο αγώνας του Δημάκη, που μόλις έκλεισε τα 39, είναι ένας αγώνας που πρέπει και επείγει να κερδηθεί. Όχι μόνο γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, αλλά γιατί είναι ένας αγώνας που αφορά πολλούς ακόμα ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν, μέσα στο πιο δυσοίωνο περιβάλλον, να διατηρήσουν την ελπίδα ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό. Ότι οι κόποι επιβραβεύονται και ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και αξίζουν να έχουν δίπλα τους ανθρώπους, αλλά και ένα Κράτος, που πιστεύει και που έμπρακτα ενθαρρύνει τη δυνατότητα αυτής της αλλαγής.
Ο Βασίλης Δημάκης δεν είναι μόνο ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής που διεκδικεί, ως κρατούμενος, το αυτονόητο δικαίωμα που του αναγνωρίζει ο νόμος. Αλλά και ένας άνθρωπος που έχει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια υψώσει τη φωνή του για το δικαίωμα σε μια εκπαίδευση ουσιαστική και χωρίς διακρίσεις, και για πολλά άλλα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων που βρίσκονται υπό κράτηση. Ένας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα έπρεπε να απολαμβάνει προστασίας, όπως πρόσφατα επισήμανε το αρμόδιο Δίκτυο Υποστήριξης Υπερασπιστών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι Εκπαιδευτές ενηλίκων μας λεν: "Όσοι έχουμε διδάξει σε φυλακή γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να κατασταλούν τέτοιες φωνές. Πόσο εύκολο είναι να χαθούν τέτοιες ευκαιρίες, πριν καν γεννηθούν."
Διαβάζουμε με πολύ μεγάλο προβληματισμό τη δήλωση που έκανε ο Βασίλης Δημάκης στο The Press Project για τους λόγους που αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα του: «Θα ήθελα να μοιραστώ την αποφασιστικότητά μου», είπε, «αντίστοιχη αυτής με την οποίαν οπλίστηκα για να διακόψω κάθε σχέση με την παραβατικότητα και να βελτιωθώ ριζικά, να μην ξαναφάω, ούτε να ξαναπιώ ποτέ, αν η Πολιτεία μού αρνηθεί το επίδικο αυτονόητο δικαίωμά μου, το οποίο ξεπερνά την εκπαίδευση και αγγίζει την ίδια την καρδιά της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μου».
Υπερασπιζόμαστε την ιδέα ότι ο άνθρωπος, κάθε άνθρωπος, μπορεί εφόσον το θέλει να αλλάξει και ότι η πίστη στη δυνατότητα της αλλαγής πρέπει να διαπνέει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το σωφρονιστικό σύστημα και την εκπαίδευση που παρέχεται στο πλαίσιό του.
Υπερασπιζόμαστε τους όρους που επιτρέπουν την ουσιαστική παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών με συνέπεια και χωρίς διακρίσεις, για όλους.
Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα του Βασίλη Δημάκη επειδή είναι δίκαιος και, επιπλέον, επειδή εκπροσωπεί τον αγώνα όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στη θέση του, παλεύοντας να μορφωθούν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι ο αγώνας τους θα αναγνωριστεί σε βάθος χρόνου.
Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη και όσους τολμούν να ελπίζουν χάρη στο παράδειγμά του.
Κατανοούμε δε γιατί ο αγώνας του έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος και γιατί αποφάσισε, μετά από χρόνια επίμονης προσπάθειας, να βάλει την ίδια τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο για να διεκδικήσει αυτό που νόμιμα δικαιούται.
Για το λόγο αυτό, καλούμε άμεσα, σήμερα κιόλας,
-τον Πρωθυπουργό, να δώσει σε πολιτικό επίπεδο τέλος σ' αυτό το όνειδος
-τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και -ιδίως- τον Γ.Γ. κ.Ευτύχη Φυτράκη, να κάνουν δεκτή την προσφυγή του Βασίλη αντί ν' αποφεύγουν την αρμοδιότητά τους από το άρθρο 6.2 του Σωφρονιστικού Κώδικα, βάζοντάς την σ' ένα συρτάρι και προτείνοντας του ν' απευθυνθεί "αλλού"
-το Συμβούλιο της Φυλακής, το οποίο δεν έχει απαντήσει την Αίτηση Θεραπείας του Βασίλη 3 εβδομάδες τώρα.
Καλούμε και να ελεγχθούν όσοι βεβαιώνουν ότι "όλα καλά με την εκπαίδευση" μέσα στις φυλακές, παραβιάζοντας δικαιώματα κι εφησυχάζοντάς μας αδίκως. Αλλά και όσοι τους καλύπτουν.
Δεν μιλάμε για το Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών, από το οποίο ζητάμε ως πολίτες και πολίτισσες να ανατρέψει αυτή την αδικία, στο όνομα του Λαού, στο οποίο εκδίδονται οι δικαστικές αποφάσεις -γιατί μέχρι την Τρίτη που θα "ξανανοίξει" ο Βασίλης πιθανότατα είτε πλέον δεν θα ζει, είτε δεν θα 'ναι πια αρτιμελής.
Του ευχόμαστε, ημέρα των γενεθλίων του, κάθε τι καλό για τη ζωή, τις σπουδές και τον αγώνα του.
[υπογραφές]

Οι υπογράφοντες/υπογράφουσες


Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα, Δικηγόρος Αθηνών
Κυριακή (Κορίνα) Κυριακίδου, Δικηγόρος Αθηνών
Αθανάσιος Τάρτης, Δικηγόρος
Ναντίνα Τσέκερη, Human Rights Lawyer
Χρήστος Γραμματίδης, Δικηγόρος Αθηνών
Ειρήνη Μυλωνά, Δικηγόρος
Κρίτων Κοκκινάκης, Δρ. Ν.-Δικηγόρος
Στρατής Σκουντιανέλλης, Δικηγόρος, δίκαιο του ασύλου και θεμελιώδη δικαιώματα
Κωνσταντίνα Γαβαθά, Δικηγόρος
Χριστίνα Σπηλιωτοπούλου, Δικηγορος – Εγκληματολόγος
Μαρία Μουρτζάκη, Δικηγόρος
Αθηνά Καρτάλου, Δικηγόρος
Μαρία Βασιλείου, Δικηγόρος
Εμμανουήλ Αθανασίου, Δικηγόρος
Αθηνά Πανταζάτου, Δικηγόρος
Ρανια Άμπντελ Αζιζ, δικηγόρος
Κλεάνθης Παπάς, Δικηγόρος (Δ.Σ.Α.)
Εύα Γαζέπη, Δικηγόρος
Ουρανία Κατσαρού, Δικηγόρος
Ερμής Παπουτσής, Δικηγόρος
Γιώτα Θεοδωρακοπούλου, τέως δικηγόρος
Αντωνία Μπουγέλη, Δικηγόρος
Χριστίνα Μητρονάτσιου, Δικηγόρος
Νάσος Θεοδωρίδης, Δικηγόρος Αθηνών
Αικατερίνη Γεωργιάδου, δικηγόρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ)
Γιώργος Τζαμαδάνης, επίτιμος δικηγόρος
Άννα Ιάσμη Βαλλιανάτου, Δικηγόρος
Μαρία Αδαμάκη, Δικηγόρος
Ελένη Γαβριήλ, Δικηγόρος
Ζωή Άννα Κασάπη, Δικηγόρος
Μαρία Νικολοδημητροπούλου, Δικηγόρος
Δημήτρης Λιούρδης, Δικηγόρος
Φιόνα Σφουντούρη, Δικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμονας
Σάββας Ε.Ιωακειμίδης, Δικηγόρος Αθηνών
Θεοδώρα Μίχα, Νομικός – Απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ
Αγαπητός (Αγάπιος) Παπαδαμαντίου, ασκ. δικηγόρος ΔΣΑ
Κορίνα Πανταζόγλου, κοινωνική επιστήμων και τελειόφοιτος Νομικής Θεσσαλονίκης
Ελένη Ρήγα, Ανεξάρτητη Επιμελήτρια, Διευθύντρια Σύγχρονης Τέχνης Έλευσις 2021
Κώστας Ευστρατόγλου, Πρώην Πρόεδρος Δ.Σ-Διοικητής ΟΑΕΔ
Ευτυχία Γριβέλλα, Κοινωνιολόγος
 Αντιγόνη Γινοπούλου, Ψυχολόγος
Αφροδίτη Πριμικύρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Διονυσία Καλπακίδη, Κοινωνική Λειτουργός
Θάλεια Σιούρδα, Κοινωνιολόγος
Ελισάβετ Μυσίρη, Πολιτικός Επιστήμονας
Ελισάβετ Κατσίδη, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος
Λένα Ευρυγένη, Περιβαλλοντολόγος-Ωκεανογράφος
Ηλιάδου Όλγα, Οικονομολόγος
Δημήτρης Βούτσινος, Βοηθός Εργοθεραπείας
Έφη Νιχωρίτη, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης
Λήδα Μοσχανδρέου, Αρχιτέκτων
Abdülhalim Dede, Δημοσιογράφος
Ιφιγένεια Μήλια, Αρχιτέκτονας Μηχανικός
Γιάννης Παπαδανιήλ, Ανθρωπολόγος
Σίμος Παναγιώτης, Κοινωνικός Λειτουργός
Ραφαηλία Εβελζαμάν, Κοινωνική Λειτουργός
Ειρήνη Σωτηροπούλου, Ερευνήτρια
Χριστίνα Νικολοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός
Καραϊσαρλή Μαρία, Οικονομολόγος
Αλίκη Παπαχελά
Ελένη Δημητριάδου
Ελένη Σταυρακάκη, Κοινωνική Λειτουργός, ΕΦΚΑ Γιαννιτσών
Παύλος Αβούρης, Επιμελητής κειμένων
Γεωργία Παπαστεργίου, Δασοπόνος
Μπελίτσου Ουρανία, Κοινωνική Λειτουργός
Γιώργος Μουργής, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Δημοσιογράφος
Ιφιγένεια Παπαρούση, MBA, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Μαρίνα Φραγκιαδάκη, Ψυχαναλύτρια
Αναστάσιος Αναστασόπουλος, Ειδικός Ιατρός Βιομηχανικής Υγιεινής, Παθολογίας, Επαγγελματικών Νόσων- Ιατρικής της Εργασίας
Μαρία Πετροπούλου, Μηχανικός ΗΥ
Πασχάλης Σίσκος, Μηχανικός ΗΥ
Τάσος Ράπτης, Ηθοποιός
Παναγιώτης Κανελλάκης, Γενικός Γιατρός
Γιώργος Μαυρίδης, Social media manager
Μαρία Ευθυμίου, Κοινωνική Λειτουργός
Άννα Σαρρή
Νικόλας Γεωργίου, Φωτορεπόρτερ
Αλιφιεράκη Χρισταλένη, Εικαστικός
Γιάννης Ευστραθίου, Δημοσιογράφος
Φωτεινή Τσόκα, Λογοθεραπεύτρια
Γιώργος Παπανικολάου, Κοινωνιολόγος
Ευάγγελος Κωστόπουλος, Προγραμματιστής
Φωτεινή Μανωλάκου, Οικονομολόγος
Ελένη Δεσιώτου, Διαμεσολαβήτρια
Μελίνα Σπαθάρη, Δημοσιογράφος
Niki DeVille, Πολιτικός Επιστήμων, Νομικός
Δημήτρης Καλαϊτζής, Σκηνοθέτης
Σταυρούλα Γιαννοπούλου, Μεταφράστρια
Αθηνά Παπαδοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Λίζα Τρύφωνος, Άνθρωπος
Μαρκέλλα Καλογρίδου, Άνθρωπος
Αυγή Μ. Πλατσή
Μάνθος Χριστάκης
Μαριτζένη Τσαγκάρη, Φωτογράφος
Αγάπη Νταϊφά, Μεταφράστρια, Συγγραφέας
Αναστασία Αποστολάκη, Αρχαιολόγος
Μυρτώ Κυμπάρη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Λαμπρινή Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος
Κυριάκος Χριστοφόρου, Εναλλακτικός καλλιτέχνης
Αλέξανδρος Τανασκίδης, Δημοσιογράφος
Κατερίνα Φλωρά, Ψυχολόγος
Παναγιώτα Θεοδοσίου, Γραφίστρια
Νίκος Σουλιώτης, Μουσικός
Δέσποινα Λίτσα, Μοριακή Βιολόγος-Γενετίστρια
Λίνα Γιάνναρου, Δημοσιογράφος
Ιωάννα Λουλούδη, Δημοσιογράφος
Νάσος Θεοδωρίδης, Δικηγόρος Αθηνών
Γιάννης Χατζηδημητράκης, Κοινωνιολόγος
Κορίνα Πανταζόγλου, Κοινωνική Επιστήμονας, Φοιτήτρια Νομικής
Χάρρυ Σάξον, Εικονογράφος
Έλενα Μάνθου, Μουσικός
Γιώργος Γιαννόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός
Ελένη Δριβάκου
Θωμάς Νάστος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Αφροδίτη Σιδεροπούλου, Σχολική Νοσηλεύτρια
Άννα Κυπραίου, Β. Βρεφονηπιοκόμος
Ειρήνη Λιανοπούλου, Βρεφονηπιοκόμος
Πάολα Ρεβενιώτη
Γιάννης Ράπτης
Θεμιστοκλής Μαγκριώτης
Γιάννης Κιτσόπουλος, άνθρωπος
Κωνσταντίνα Γκόνου
Σοφία Γαλιάνου, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό
Ελευθερία Μαγκανιάρη, Αισθητικός
Ντίνα Κουλοχέρη, Αγρότισσα
Γιάννης Στεφανίδης, Νοσηλευτής
Μαρία Μαργέτη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Τίνα Δεβίση, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ρεβέκα Ταχτσόγλου, Πολιτικός επιστήμονας
Ανδρονίκη Ντουσάκη, Κεραμίστρια
Μιχάλης Λαζαρίδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Στέλλα Ματθαίου, Εκπαιδεύτρια σκύλων
Νίκη Παππά, Συνταξιούχος
Ειρήνη Σαμδανίδου, Νοσηλεύτρια
Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία
Λένα Σμυρλή, Αναπληρώτρια Σχολική Νοσηλεύτρια
Μαρία Στεφανίδη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ελευθέριος Μαλτέζος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μαρία Μαυράκη, Υπάλληλος
Χρήστος Γιαννακόπουλος, Μοντέρ  
Κατερίνα Βαγγέλη, Πωλήτρια (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)
Λίλα Θηραίου, Ιδιωτική Υπάλληλος (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)
Όλγα Πυργέρου, Υπεύθυνη Προσωπικού
Δημήτριος Βύρας, Συνοδός επίγειας εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικές δυσκολίες (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)
Πεπονάκη Χαρά, Υπάλληλος τουριστικού γραφείου
Κατερίνα Μπούτου, Ιδιωτική Υπάλληλος
Αγγελική Ψαρρού, Συνταξιούχος
Άννα Μαρία Περάκη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Γιάννης Παπαδόπουλος, Σχολικός Καθαριστής
Μαρία Παπουτσή, Νοσηλεύτρια
Δήμητρα Παπαγεωργίου, Μεταφράστρια
Ειρήνη Σωσσιάδη
Μάγδα Ελευθεράκη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ειρήνη Αθηνά Αβραμίδου, Μαία
Γεωργία Κυριακοπούλου
Άννα Σαχινίδου, Ελ. Επαγγελματίας
Χρήστος Συρίμπεης, Ελ. Επαγγελματίας
Ναταλία Μανάρα, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ελένη Αθανασοπούλου
Πέτρος Δημάκης, Αγρότης
Κωνσταντία Καρακατσάνη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Θοδωρής Αλεξίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Σπύρος Γουδέβενος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Ευφροσύνη Παπαθεοδώρου, Δημόσιος Υπάλληλος
Σμάρα Τζίμα
Κωνσταντίνα Αναστασιάδου, Δημόσια Υπάλληλος
Ευαγγελία Τσατσάκη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Ελένη Παγώνη
Βάσω Ζαχάρωφ, Γιατρός
Καλλιόπη (Πόπη) Τόκταμη, Συνταξιούχος
Θωμάς Νάστος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Αριστοτέλης Ράπτης, Ζαχαροπλάστης/Μάγειρας
Γιάννης Αθηναίος, Αρχιτέκτων, Πολιτικός Μηχανικός
Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Διπλ. Μηχ. Μηχανικός
Ήβη Καισερλή
Αικατερίνη Γεωργιάδου, Δικηγόρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Κατερίνα Τσαπάρα, Ξεναγός
Βασίλης Βενιζέλος, Δημοσιογράφος
Εύα Βλαχάκου, Ηθοποιός
Αντρέας Ευστρατόγλου, Γραφίστας
Ευάγγελος Βλαχάκης, Κινηματογραφιστής
Άννα Παρίση, Ψυχολόγος
Ζωή Πολυμενέρη
Πηγή Δημητρακοπούλου, Σκηνοθέτρια
Ιφιγένεια Ποττάκη, Δημόσιες Σχέσεις
Ματίνα Δημητροπούλου, Ηθοποιός
Ζαχαρούλα Αθανασίου, Δημόσια Υπάλληλος
Βάγια Μετζενιώτη
Δημήτρης Τζανακάκης, Δημοσιογράφος
Αντιγόνη Βλάχου, Αχιλλέας Λαμπελ, άνεργος
Πάνος Αϊβαλής, Δημοσιογράφος
Αντώνης Σπυριδάκης, Τοπογράφος Τ.Ε.
Φραντζέσκα Μπόθου, Διοικητική Υπάλληλος Πανεπιστημίου Αθηνών
Γρηγόρης Φαρμάκης, Μηχανικός, Επιχειρηματίας
Βασίλης Μιχαλόπουλος, Γιατρός
Μαγουλάς Διονύσης, Πολιτικός επιστήμονας, τελειόφοιτος Νομικής
Στέλλα Κουκουβιτάκη
Ελένη Γκίκα
Μαρία Μαργέτη, Ελεύθερη επαγγελματίας
Γιώργος Μοναστηριώτης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Σπύρος Μαθιουδάκης, Πολιτικός επιστήμων, μεταπτυχιακός φοιτητής
Σταυρούλα Καραμπάγια, Φυσικοθεραπεύτρια, μεταπτυχιακή φοιτήτρια
Νίκος Σαραντάκος, Μεταφραστής, Συγγραφέας
Μαρίζα Ξένου, άνεργη Κοινωνική Λειτουργός
Μελισσάνθη Γιαννούση, Μεταφράστρια
Πολυχρονόπουλος Χρήστος, Διευθυντής Φωτογραφίας
Αλεξάνδρα Κοσιώρη, συνταξιούχος
Κυβέλη Ζαχαρίου, εικαστικός
Σπύρος Πυλαρινός
Κορίνα Ρεπούση
Αικατερίνη Στεργιοπούλου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Nili Lowicz-Darby
Κατερινα Αυγουστακη, Κλινικη ψυχολόγος
Γιάννης Χατζηγαβριήλ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Σταθάτου Μαρία
Πέτρος Καπετανόπουλος, Υπάληλος ΟΑΕΔ
Μελπομένη Μαραγκίδου, Δημοσιογράφος
Μαριλένα Κοιλανιώτη, Πολιτικός Μηχανικός
Φωτεινή Κουμρόγλου, συντ. ιδ. υπάλληλος
Γιαννιώτη Κατερίνα
Μαριλένα Χρυσαδάκου, Γεωπόνος
Βιολέττα Ψωφάκη, Coach
Κοσκέρη Αθανασία, Καθηγήτρια Αγγλικών
Τσεπελίκα Σπυριδούλα, Θεατρολόγος
Λευτέρης Παπανικολάου - Μαθηματικός, εθελοντής εκπαιδευτικός στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
Ιώ Αναγνωστάκη - Χορογράφος, Μουσικός Παιδαγωγός
Στεφανία Μπίχτα, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Εκπαίδευσης
Αλμπρόπουλος Γιώργος, Καθηγητής στο ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού
                                                                            ************
Η Ταλέλλη Αικατερίνη, Εκπαιδευτικός, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον Β.Δημάκη να παρακολουθεί με τη φυσική του παρουσία τη Σχολή στην οποία πέρασε.




1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να παρει άμεσα πρωτοβουλία ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Δικό του παιδί είναι ο Δημάκης, φοιτητής είναι.
    Θα πρυτανεύσει το αγαθό της παιδείας.
    τ. διευθυντής Εσπερινού Γενικού Λυκείου Πάτρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή