Κυριακή 8 Απριλίου 2018

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


7 - 8 Απριλίου 2018

Μέσα σε μερικές ώρες, κι ανήμερα Πάσχα, περίπου 200 Εκπαιδευτικοί  -συμπεριλαμβανομένου καθηγητή του Βασίλη Δημάκη σε μαθήματα α΄ εξαμήνουν που "έδωσε από τη φυλακή", στα οποία τον βαθμολόγησε με 9 και 10, στο Πολιτικό Νομικής, χωρίς ομως να μπορέσει να τον έχει μπροστά του στο αμφιθέατρο, όπως τους υπόλοιπους φοιτητές του- συνυπογράφουν το ακόλουθο ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ #VDimakis- ΕΠΕΙΓΟΝ ζητώντας άμεσα όσα ακολουθούν:


Στο περιθώριο των εορταστικών αναρτήσεων κυκλοφορεί σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα και αυτή η είδηση: Μετά από 23 μέρες απεργίας πείνας, ο κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής του Πολιτικού της Νομικής, Βασίλης Δημάκης, βρίσκεται από εχθές, Μεγάλη Παρασκευή, σε απεργία δίψας σε μία ύστατη προσπάθεια να διεκδικήσει την ανάκληση της απόφασης του Συμβουλίου της Φυλακής που απαγορεύει, σε εκείνον ειδικά από όσους νόμιμα το δικαιούνται, να παρακολουθεί, υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, το Πολιτικό τμήμα της Νομικής Αθηνών όπου πέρασε, έχοντας καταβάλει τεράστιο προσωπικό αγώνα.
Όλοι και όλες εμείς που υπηρετούμε την εκπαίδευση ενηλίκων και την εκπαίδευση γενικότερα, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για έναν ενήλικα να διατηρήσει το κίνητρό του για μάθηση μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η κράτηση. Όπως έχει δημόσια καταγγείλει ο Δημάκης, εκπροσωπώντας όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους υπόλοιπους κατ’ ιδίαν διδαχθέντες μαθητές των Φυλακών Πατρών, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους κρατούμενους που επιχειρούν να δώσουν Πανελλήνιες, καθώς στις φυλακές δεν υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών για όσους βρίσκονται στο Λύκειο. Χωρίς το κίνητρο του ευεργετικού υπολογισμού που απολαμβάνουν όσοι παρακολουθούν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, χωρίς να διαθέτουν χώρο, θέρμανση ή στοιχειώδη υποστήριξη για τη μελέτη τους, και έχοντας στερηθεί επί μήνες τα βιβλία της κατεύθυνσής του επειδή δεν υπήρχαν στην προηγούμενη Φυλακή που κρατείτο, ο Δημάκης υπερέβαλε εαυτόν και κατάφερε να πετύχει το στόχο του. Αρίστευσε, περνώντας, το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεύτερος κατά σειρά μεταξύ των αποφοίτων όλων των εσπερινών λυκείων της χώρας, στο Πανεπιστήμιο.
Οι καθηγήτριες που εθελοντικά υποστήριξαν την προσπάθειά του έχουν ενόρκως καταθέσει ότι ο Δημάκης αποτελούσε υπόδειγμα μαθητή γι’ αυτό ακριβώς και αποφάσισαν να ενισχύσουν την προσπάθειά του. «Οι συγκρατούμενοι-συμμαθητές του εμπνέονταν», όπως λένε, «από την αποφασιστικότητα και την προσήλωσή του στο στόχο του και πολλοί έθεσαν μορφωτικούς στόχους για τους εαυτούς τους που-κατά δήλωσή τους- στο παρελθόν ούτε καν φαντάζονταν».
Όταν ο Δημάκης πέρασε στο Πολιτικό της Νομικής κανονίστηκε η εκπαιδευτική μεταγωγή του στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού προκειμένου να είναι εφικτή η παρακολούθηση της σχολής υπό το καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης, ενώ την επιτυχία του χαιρέτισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης απονέμοντάς του έπαινο. Ούτε η μεταγωγή, ωστόσο, ούτε ο έπαινος μπόρεσαν να εγγυηθούν ότι ο Δημάκης θα απολάμβανε μία ουσιαστική ευκαιρία να παρακολουθήσει το Τμήμα στο οποίο πέρασε, όπως σύμφωνα με τον νόμο δικαιούται. Το Συμβούλιο των Φυλακών υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο εφόσον διασφαλίζεται η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσα από τη φυλακή, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί όσα η νομοθεσία ορίζει (βλ. Κ.Υ.Α. 29809) για την εξ αποστάσεως φοίτηση στο Κ.Κ. Κορυδαλλού.
Με μία ώρα πρόσβαση την εβδομάδα στο διαδίκτυο, χωρίς πρόσβαση σε βιβλιοθήκη και δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές του, είναι σαφές σε όλους όσους ασχολούμαστε με την εκπαίδευση ότι δεν διασφαλίζονται ίσοι όροι πρόσβασης στην εκπαίδευση, πόσο μάλλον για έναν άνθρωπο που έχει στερηθεί για περισσότερα από 20 χρόνια τη συμμετοχή σε αυτήν.
Ως εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες ενηλίκων ενώνουμε τη φωνή μας
- με τη φωνή των καθηγητών του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας οι οποίοι διά στόματος του Προέδρου της διαβεβαιώνουν ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων αποτελεί προϋπόθεση για την ουσιαστική ένταξη του Δημάκη στην εκπαιδευτική κοινότητα,
- με τις φωνές των καθηγητών και των φοιτητών της Νομικής του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ, και
- με τις φωνές των κρατούμενων μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών των Φυλακών Κορυδαλλού που σε σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν πως η απόρριψη της άδειας που δικαιούται, σύμφωνα με τον νόμο, ο Δημάκης, «δεν είναι παρά ένα ηχηρό μήνυμα, ότι οι όποιες προσπάθειές μας για καλυτέρευση είναι μάταιες και δεν αξίζει ούτε καν να προσπαθήσουμε». Σε αυτές κυρίως θα θέλαμε να σταθούμε.
Ο αγώνας του Δημάκη, που σήμερα κλείνει τα 39, είναι ένας αγώνας που πρέπει και επείγει να κερδηθεί. Όχι μόνο γιατί είναι ένας αγώνας δίκαιος, αλλά γιατί είναι ένας αγώνας που αφορά πολλούς ακόμα ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν, μέσα στο πιο δυσοίωνο περιβάλλον, να διατηρήσουν την ελπίδα ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό. Ότι οι κόποι επιβραβεύονται και ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν και αξίζουν να έχουν δίπλα τους ανθρώπους, αλλά και ένα Κράτος, που πιστεύει και που έμπρακτα ενθαρρύνει τη δυνατότητα αυτής της αλλαγής.
Ο Βασίλης Δημάκης δεν είναι μόνο ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής που διεκδικεί, ως κρατούμενος, το αυτονόητο δικαίωμα που του αναγνωρίζει ο νόμος. Αλλά και ένας άνθρωπος που έχει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια υψώσει τη φωνή του για το δικαίωμα σε μια εκπαίδευση ουσιαστική και χωρίς διακρίσεις, και για πολλά άλλα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων που βρίσκονται υπό κράτηση. Ένας υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα έπρεπε να απολαμβάνει προστασίας, όπως πρόσφατα επισήμανε το αρμόδιο Δίκτυο Υποστήριξης Υπερασπιστών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όσοι έχουμε διδάξει σε φυλακή γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να κατασταλούν τέτοιες φωνές. Πόσο εύκολο είναι να χαθούν τέτοιες ευκαιρίες, πριν καν γεννηθούν.
Διαβάζουμε με πολύ μεγάλο προβληματισμό τη δήλωση που έκανε ο Βασίλης Δημάκης στο The Press Project για τους λόγους που αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα του: «Θα ήθελα να μοιραστώ την αποφασιστικότητά μου», είπε, «αντίστοιχη αυτής με την οποίαν οπλίστηκα για να διακόψω κάθε σχέση με την παραβατικότητα και να βελτιωθώ ριζικά, να μην ξαναφάω, ούτε να ξαναπιώ ποτέ, αν η Πολιτεία μού αρνηθεί το επίδικο αυτονόητο δικαίωμά μου, το οποίο ξεπερνά την εκπαίδευση και αγγίζει την ίδια την καρδιά της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μου».
Υπερασπιζόμαστε την ιδέα ότι ο άνθρωπος, κάθε άνθρωπος, μπορεί εφόσον το θέλει να αλλάξει και ότι η πίστη στη δυνατότητα της αλλαγής πρέπει να διαπνέει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το σωφρονιστικό σύστημα και την εκπαίδευση που παρέχεται στο πλαίσιό του.
Υπερασπιζόμαστε τους όρους που επιτρέπουν την ουσιαστική παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών με συνέπεια και χωρίς διακρίσεις, για όλους.
Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα του Βασίλη Δημάκη επειδή είναι δίκαιος και, επιπλέον, επειδή εκπροσωπεί τον αγώνα όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στη θέση του, παλεύοντας να μορφωθούν χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εγγύηση ότι ο αγώνας τους θα αναγνωριστεί σε βάθος χρόνου.
Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη και όσους τολμούν να ελπίζουν χάρη στο παράδειγμά του.
Κατανοούμε δε γιατί ο αγώνας του έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος και γιατί αποφάσισε, μετά από χρόνια επίμονης προσπάθειας, να βάλει την ίδια τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο για να διεκδικήσει αυτό που νόμιμα δικαιούται.
Για το λόγο αυτό, καλούμε άμεσα, σήμερα κιόλας, τον Υπουργό, το Συμβούλιο της Φυλακής και κάθε άλλο αρμόδιο να επιληφθούν ώστε να αναιρεθεί η απόφαση απόρριψης της αίτησης εκπαιδευτικής άδειας που έχει καταθέσει μέσω της συνηγόρου του Ηλέκτρας-Λήδας Κούτρα, ο Βασίλης Δημάκης.
Του ευχόμαστε, σήμερα, ημέρα των γενεθλίων του, κάθε τι καλό για τη ζωή, τις σπουδές και τον αγώνα του.

[υπογραφές]



Παναγής Παναγιωτόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Καθηγητής του Β. Δημάκη στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών του
Αντιγόνη Ευστρατόγλου, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Φιλιώ Μαρινοπούλου, πρώην Διευθύντρια ΣΔΕ Φυλακών Διαβατών
Ευγενία Σιαπέρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Dublin City (Ιρλανδία)
Αναστάσιος Σιάτρας, Διδάσκων ΠΔ407/80 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ειρήνη Παπαδάκη, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου
Σπύρος Μερκούρης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νευροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cardiff
Κωνσταντίνος Νευροκοπλής, Πανεπιστήμιο Γλασκώβης
Σπύρος Μαρκέτος, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Βασίλης Ιωακειμίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Παύλος Αντωνόπουλος, καθηγητής, πρόεδρος Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
Βούλα Τάκη, Συνταξιούχος εκπ/κός - Χώρος αλληλεγγύης γυναικών Θεσσαλονίκη
Δρ. Γιώργης-Βύρων Δαβος, Πανεπιστημιακός, Δημοσιογράφος
Κωστής Ανετάκης, Ωρομίσθιος Καθηγητής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θες/νίκης
Ιωάννα Ταγάρα, Πρόεδρος Πτυχιούχων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Σοφία Τριανταφύλλου, Διευθύντρια Δημοσίου ΙΕΚ
Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Δασκάλα, Μέλος ΔΣ συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Γ.Ρίτσος (Μολάων Λακωνίας)
Χρήστος Νάκος, Κοινωνικός Λειτουργός, Μέλος ΔΣ Νοσοκομείων Λάρισας, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Σοφία Καραγιάννη, Θεατρολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Στέλλα Μπαντή, Δικηγόρος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Ειρήνη Τζανετάκη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Τερψιχόρη Σαββαϊδου, Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Βάσω Τουβλή, Φιλόλογος
Σωτηρία Κοτταρά, Εκπαιδευτικός Γερμανικής και Αγγλικής Γλώσσας
Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Καθηγητής Σχολών Κινηματογράφου
Χριστίνα Πιλαφτσή, Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Μανώλης Κοσμίδης, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Νομού Πιερίας
Κατερίνα Ηλιοπούλου, Φιλόλογος Γαλλικής
Βασιλική Ψωμά, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Χρυσούλα Δαούλα, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Φωτεινή Παπαχατζή, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ASFA Photo Courses
Σταύρος Νικολάου, Εκπαιδευτής Ενηλίκων Δ.ΙΕΚ/Ι.ΙΕΚ, Σκηνοθέτης
Ελένη Μουράτογλου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Επικοινωνία & Πολιτιστική Διαχείριση
Μένια Τσατσάκη, Φιλόλογος
Αγγελική Πράπα, Δασοπόνος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Αναστασία Φιλοπούλου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Χρήστος Χατζηχρήστος, Καθηγητής 12ου Λυκείου Αθηνών
Χριστιάννα Αμωράτη, Καθηγήτρια 1ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας
Δήμητρα Χριστοφόρου, Αγγλική Φιλολογία
Πέτρος Σαπουντζάκης, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Χρυσάνθη Καλογιαννάκη, Φιλόλογος
Νίκος Ντουμάνης, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Αναστασία Μουζακίτου, Μαθηματικός
Ειρήνη Παγίδα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Ηλέκτρα Κουτσιβίτη, Καθηγήτρια Γαλλικών
Λιλή Κωνσταντίνου, Καθηγήτρια Αγγλικών, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Κωνσταντία Πολύζου, Μαθηματικός
Κουμαράς Άγγελος, Συντηρητής Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης, Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Σοφία Πουλιώτη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Γεωργία Μπάλτσου, Μηχανικός ΗΥ, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Χρήστος Σίσκος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Ιωάννα Χριστοπούλου, Φιλόλογος Αγγλικής, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Βασιλική Τσουλά, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Ιωάννα Κουτσομύτη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Πολυχρόνης Μπακομήτρος, φοιτητής τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Προπτυχιακών Φοιτητών
Ειρήνη Πανταζή, Εκπαιδευτικός
Ελένη Τσαλουχίδου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Δέσποινα Τσατσάκη, Φιλόλογος
Ευφροσίνη Δουβίτσα, Βιολόγος
Ζωή Σακκούλη, Κοινωνική Λειτουργός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Μαρία Ταρλά, Δασκάλα
Γερακίνα Γκολόη, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Πηνελόπη Λεμπέση, Εκπαιδευτικός Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
Παναγιώτα Αναστασίου, Εκπαιδευτικός
Εύα Κυριαζοπούλου, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Ελένη Παπαποστόλου, Δασκάλα
Κατερίνα Σπηλιοπούλου, Δασκάλα
Φωτεινή Μιχελή, Θεατρολόγος
Έφη Φωτάκη, Καθηγήτρια φωτογραφίας
Μαρία Αθανασίου-Τζιγκουνάκη, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Βάσω Τσουκαρέλλη, Δασκάλα
Ευαγγελία Σωτηροπούλου, Οινολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Αθηνά Ανδριώτη, Εκπαιδευτικός
Χριστιάνα Μόσχου, Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός
Νικόλ Πετρουλή, Θεατρολόγος
Θ. Θωμόπουλος, Ιστορικός
Καραζάνου Μαρία, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Σκηνοθέτης
Εύη Ζαχαράκη, Δασκάλα
Όλγα Γιώτη, Φιλόλογος-Θεατροπαιδαγωγός
Νικόλ Πετρούλη, Θεατρολόγος
Δέσποινα Ρασούλη, ΠΕ 18.15, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Αντώνης Νικήτας, Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Αριάδνη Αντωνάκη, Φυσικός
Δέσποινα Αυγενάκη, Φιλόλογος
Παναγιώτης Μπεκιάρης, ΠΕ 13, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Φωτεινή Λιάρα, Καθηγήτρια Γερμανικών
Ευθαλία Εμμανουηλίδου, Μαθηματικός
Αφροδίτη, Μπεκιάρη, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής
Αρετή Τζελέπη, Φυσικός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Μαρία Παμούκη, Ηθοποιός, Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Ιωάννα Τσάμη, Φιλόλογος
Ανδρέας Παγώνης, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας, Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Αναστασία Μαρκοπούλου, Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής
Αθανασία Τραγούδα, Πληροφορικός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Ρεβέκκα Φελεκίδου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Όλγα Σταυρίδου, Δασολόγος, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Ειρήνη Αμπούμογλι, Θεατρολόγος
Ευφροσύνη Ματαρά, Καθηγήτρια Αγγλικών
Γεωργής Φλωριώτης, Βιολόγος
Φίλιππος Λοράνδος, Φοιτητής Βιολογίας
Γιώργος Δεμερδεσλής, Μαθηματικός
Καλλιόπη Αλεξανδράκου, Δασκάλα
Γιάννης Δημογιάννης, Φιλόλογος
Ευθυμία Ζαγορίτου, Νηπιαγωγός
Γλυκερία Κλάγκου, Καθηγήτρια Μ.Ε.
Tina Törrönen, φοιτήτρια κοινωνιολογίας
Αγγελική Τσουμελέα, Δασκάλα πυλού
Ηλέκτρα Μήτσουρα, Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός
Θανάσης Καραμπέλιας, Δάσκαλος
Κατερίνα Τζούμη, Καθηγήτρια Φυσικής
Γεωργία Κούρτη, Θεατρολόγος
Παναγιώτα Μιμίκου, Εκπαιδευτικός
Αμαλία Μπεσμπέα, Φιλόλογος
Στέργιος Συρμόγλου, Δάσκαλος
Ειρήνη Καραμιχάλη, Νηπιαγωγός
Συννεφιά-Williamson Μαρία, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων
Όλγα Σταυρίδου, Δασολόγος, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
Ίριδα Δασκαλοπούλου, Δασκάλα
Ιφιγένεια Βαρδουλάκη, Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός
Ηλίας Σμήλιος, Δάσκαλος
Άντα Παραφόρου, Δασκάλα
Χρήστος Κυριακόπουλος, Δάσκαλος
Αριάδνη Προκόπη, Δασκάλα
Βασούλα Κατσικερού, σπουδάστρια ΔΙΕΚ
Αμαλία Ραυτοπούλου, Εκπαιδευτικός
Ελευθερία Ρίζου, Καθηγήτρια μπαλέτου
Έφη Γαρίδη, Καθηγήτρια Αγγλικών, Υπ.Διδ. ΕΚΠΑ
Βαρβάρα Ιωαννίδου, Εκπαιδευτικός
Ευδοξία Παπαδοπούλου, Εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Πετμεζάς, Δάσκαλος
Παναγιώτης Κάππος, Εκπαιδευτικός ΗΥ ΑΣΠΑΙΤΕ
Σπυριδούλα Μπιρμπίλη, Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός
Δημητρέλου Αργυρώ, ΠΕ02, Εκπαιδευτικός
Μαριέττα Μουρούτη, Δασκάλα σκακιού
Εύα Καραναστάση, Φοιτήτρια
Σίσσυ Βουρλιώτη, Σπουδάστρια ΙΕΚ
Νίκη Αντωνίου, Εκπαιδευτικός ΠΕ 70
Πέλτιαν Ρομπέρτος, ΠΕ 03
Έφη Τόγια, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ΠΕ 13
Κατερίνα Λεπτουργίδου, Εκπαιδευτικός
Αριάδνη Τακουρίδου, Δασκάλα
Χαράλαμπος Βέντης, Καθηγητής Θεολογίας
Γιώργος Καλούσης, Γυμναστής
Θεόδωρος Μαυρίδης, Δάσκαλος
Σπύρος Μαυροφόρος, Εκπαιδευτικός, Φοιτητής Εφ. Πληροφορικής
Χριστίνα Παντούση, Καθηγήτρια Φιλόλογος
Ηλίας Κουρκουνάκης, Προπονητής σκακιού
Μαρία Κασιάρα, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής
Καλλιόπη Φύκαρη, Θεατρολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Ιωάννης Στεφάνου, Εκπαιδευτικός. Κοινωνιολόγος, Θεολόγος. Εκπαιδευτής Ενηλίκων και ΑΜΕΑ
Ευριδίκη Εξαρχοπούλου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας ΣΔΕ
Μαρία Ανδριανοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Παναγιώτα Καλλίρη, Φοιτήτρια
Μαρκέλλα Λαζαρίδου, Φιλόλογος, Φοιτήτρια Μαιευτικής
Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, Σκηνοθέτις, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Ανθή Κοντορούση, Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής
Λίνα Γεωργίου, Παιδαγωγός, Εκπαιδεύτρια ΙΙΕΚ
Δέλλα Γεωργία, Φιλόλογος
Βασιλική Καλιάφα, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας ΠΕ 07
Αλεξάνδρα Μακρή, Γερμανικής Φιλολογίας
Καλλίρη Παναγιώτα, Φοιτήτρια
Δέσποινα Χατζηδρόσου, Σχολική Κοινωνική Λειτουργός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Θρασύβουλος Παπαδόπουλος, Δάσκαλος ξένων γλωσσών
Σοφία Λαμπίκη, Φιλόλογος
Ειρήνη Λιανοπούλου, σπουδάστρια ΙΕΚ
Βασιλική Κουτσοδήμου, ΠΕ 06, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Χατζοπούλου Ελένη, Εκπαιδευτικός ΕΠΑΣ
Μαριλένα Χρυσαδάκου, Γεωπόνος, Εκπαιδευτικός
Ελισάβετ Φρεγγίδου, Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Βασιλίκη Στούρη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής
Ευρωπία Αλτίνου, Δασκάλα Γαλλικών
Αρετή Διαμαντοπούλου, Νηπιαγωγός
Έφη Τζιάφα, Ειδική Παιδαγωγός
Νίκος Καρανικόλας, Δάσκαλος
Μαρία Κασαπάκη, Εκπαιδευτικός
Μαρία Μπιλιανού, Φιλόλογος
Κωνσταντίνα Λύρα, Εκπαιδευτικός
Αγγελική Τσεσμελή, Φιλόλογος
Μαρία Μανέρα, Καθηγήτρια Αγγλικών
Κουτσιβού Ελευθερία, Ειδική Παιδαγωγός
Αλεξάνδρα Γκουζέλου, Θεατρολόγος
Σταθούλη Πηνελόπη, συνταξιούχος δασκάλα
Κατερίνα Κηπουρού, Εκπαιδεύτρια Δ.ΙΕΚ
Μαρία Χατζηκυριάκου, Φιλόλογος
Παναγιώτα Γκιλπάθη, Καθηγήτρια Αγγλικών
Κωνσταντίνα Φρούσιου, Αναπληρώτρια δασκάλα
Άννα Ανδρεάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής

Βιολέττα Ψωφάκη, Coach
Κοσκέρη Αθανασία, Καθηγήτρια Αγγλικών
Τσεπελίκα Σπυριδούλα, Θεατρολόγος
Λευτέρης Παπανικολάου - Μαθηματικός, εθελοντής εκπαιδευτικός στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
Ιώ Αναγνωστάκη - Χορογράφος, Μουσικός Παιδαγωγός
Στεφανία Μπίχτα, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Εκπαίδευσης

Λαμπρόπουλος Γιώργος, Καθηγητής στο ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού


Αυτονόητα, προστίθενται σε όσους κι όσες απαιτούν αμέσως λύση που να σέβεται τα δικαιώματα του Β.Δημάκη, οι 3 δασκάλες του Β.Δημάκη, "οι ηρωίδες μου", όπως συνηθίζει να λέει, που -καλύπτοντας την ανεπάρκεια του κράτους- εκτός του ωραρίου της εργασίας τους ως καθηγητριών στην Ελληνική Λυκειακή Εκπαίδευση, του έκαναν εθελοντικά μάθημα μέσα στη φυλακή Αγ.Στεφάνου Πατρών, ετοιμάζοντάς τον για τις πανελλαδικές εξετάσεις και για ότι πίστευαν πως θα είναι ένα καλύτερο μέλλον για εκείνον.
Παρατίθεται εδώ η δήλωση στο κοινωνικό δίκτυο της μιας από αυτές, της κ.Μαρία Μπιλιάνη, φιλολόγου:


"Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι η ιδιότητά μου ως εκπαιδευτικού θα μου δημιουργούσε τόσο μεγάλη σύγχυση, ώστε να βλέπω σήμερα, ανήμερα του Πάσχα, αναρτήσεις σε διάφορα μέσα που αφορούν την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του περσινού μαθητή μου Βασίλη Δημάκη εξαιτίας της απεργίας πείνας και δίψας, όταν πέρυσι την ίδια ακριβώς εποχή, τον προέτρεπα και τον προετοίμαζα να δικδικήσει μια καλύτερη ζωή μέσω των σπουδών και της γνώσης. Και αναρωτιέμαι: να προτρέψω και τους άλλους μαθητές μου να σπουδάσουν ή τους οδηγώ προς τον θάνατο; Μήπως δεν κάνω καλά τη δουλειά μου; Μήπως να πάψω να ασχολούμαι με το βιβλίο και να στραφώ στη σιγουρια της τηλεόρασης; Τελικά, μπορεί κανείς να μου απαντήσει ποιος φταίει;

To 2014 ανάλογο κείμενο στήριξης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη είχε υπογραφεί από 210 εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης οι οποίοι υπογράμμιζαν ότι θεωρούν «απαράδεκτο να φτάνουν δυο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους».  Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να νομοθετηθεί η ευχέρεια των κρατουμένων να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο Πανεπιστήμιο φορώντας "το βραχιολάκι", νόμος που σήμερα, για πρώτη φορά, παραβιάζεται στο πρόσωπο του Βασίλη Δημάκη, ο οποίος, παρότι δεν παρουσιάζει κάποια "επικινδυνότητα" για την κοινωνία, αποκλείεται αυθαίρετα λόγω της ειρηνικής διεκδικητικής δράσης του για τα δικαιώματα των κρατουμένων. 
Ακολουθεί η λίστα:

Έφη Αβδελά, ιστορικός
Θανάσης Αγαπητός, εκπαιδευτικός, μέλος της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ-Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκη
Ευγενιος Αγγελοπουλος, Ομοτιμος Καθηγητης ΕΜΠ
Αθηνά Αθανασίου, πανεπιστημιακός (Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Νίκος Αθανασόπουλος, Α΄ Σύλλογος  Αθηνών
Άρης Αλεβίζος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Δημήτρης Αλεξάκης, δάσκαλος
Θόδωρος Αλεξίου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Αλέξης Αλετράς, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πατρών
Γεωργία Αμπατζή, Εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ19
Σία Αναγνωστοπούλου, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Παύλος Ανδρώνης, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Ευαγγελία Αντωνίου, καθ. εφαρμ. ΤΕΙ Αθήνας, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών του ΤΕΙ-Α
Κατερίνα Αντωνίου, Μέλος ΔΕΠ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Παύλος Αντωνόπουλος, καθηγητής Βιολογίας
Λάζαρος Ασμής, ΠΕ 13 (Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ)
Παύλος Ασσαριώτης, συνταξιούχος δάσκαλος
Ντίνα Βαΐου, καθηγήτρια ΕΜΠ
Φωτεινή Βάκη, επικ. καθηγήτρια, Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρα
Γεωργία Βαλωμένου, εκπαιδευτικός
Γιάννης Βαρδαλαχάκης, οικονομολόγος, ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Ελένη Βαρίκα, University Paris 8 Professor Emerita
Ειρήνη Βασιλάκη, αδιόριστη εκπαιδευτικός
Βασίλης Βασιλειάδης, ΔΣ ΕΛΜΕ Ηλείας
Αθανασία Βέζου, νηπιαγωγός
Θεώνη Βελλή, καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λάμπρος Βέλλιος, εκπαιδευτικός, Πρέβεζα
Σοφία Βιδάλη, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Κώστας Γαβρόγλου, Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νικόλας Γαλιατσάτος, φυσικός, μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης
Τάκης Γέρος, πανεπιστημιακός
Γιώργος Γεωργιόπουλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Μακρυγιάννης»
Βάσω Γιαννακοπούλου, εκπαιδευτικός αγγλικής
Κική Γιαννάτου, εκπαιδευτικός Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου
Μίνα Γκλαβάτου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Παναγιώτης Γκρέκας, δάσκαλος
Καίτη Γκριντζία, νηπιαγωγός
Στάθης Γουργουρής, Καθηγητής Columbia University
Ευγενία Γραμματικοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γιάννης Γρίβας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Δημήτρης Δαμιανίδης, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί στο ΕΚΚΝΑ
Δημήτρης Δαμίγος, επίκ. καθηγητής, ΕΜΠ
Ελίζα Άννα Δελβερούδη, ιστορικός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ρεα Δελβερούδη, αν. καθηγήτρια ΕΚΠΑ
Γιώργος Δεμερδεσλής, Γ.Γ. ΟΛΜΕ
Αριστοφάνης Δημάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Στέφανος Δημητρίου, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Φιλοσοφικής
Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Βασίλης Δημόπουλος, φυσικός Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας
Ευαγγελία Δινοπούλου, δασκάλα
Κύρκος Δοξιάδης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κώστας Δουζίνας, καθηγητής Νομικής και διευθυντής του Birkbeck Institute για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Δήμος Δριβαλιάρης, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Νίκος Ζαχαρόπουλος, λέκτορας Παν/μιο Αιγαίου
Έφη Ζαγορίτου νηπιαγωγός
Τίνα Ζορμπαλά, πανεπιστημιακός Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σταυρούλα Ηλιοπούλου, δασκάλα
Ευθυμία Θαλάσση, δασκάλα
Όλγα Θεμελή, επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
Νίκος Θεοτοκάς, καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Βίκυ Ιακώβου, λέκτορας, πανεπιστήμιο Αιγαίου
Νένα Ιακώβου, δασκάλα
Γιώτα Ιωαννίδου, χημικός / ΔΣ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνας)
Μάκης Καβουριάρης, Πανεπιστημιακός, Universitι Saint Denis, Vincennes
Μαρία Κακογιάννη, συμβασιούχος καθηγήτρια φιλοσοφίας, université Paris 8
Γιώργος Καλημερίδης, νηπιαγωγός
Κώστας Καλύβας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Γιωργος Καπούλας, Ε.ΔΙ.Π. Πάντειο Παν/μιο
Κατερίνα Καραβέντζα, δασκάλα
Γιώργος Καρτελιάς, γραμματέας Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής
Δημήτρης Καρυώτης, πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα)
Αγλαΐα Κάσδαγλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης
Γιάννης Κάσκαρης, Μέλος Δ.Σ. 5ου Συλλόγου Π.Ε. "Δελμούζος-Κουντουράς, Ν. Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Κατζουράκης, Καλών Τεχνών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Ζαμπία Κατσανεβάκη, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΕΜΠ, Σχολή Χημικών Μηχανικών
Κώστας Κατσάπης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Βιβή Κιού, Νηπιαγωγός
Ντίνα Κληρονόμου, αιρετός ΠΥΣΠΕ Χανίων
Άννα Κουτσούρη, δασκάλα
Μανόλης Κοκολάκης, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Μαριλένα Κοντογιάννη, φιλόλογος, ΔΣ ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Φωτεινή Κοσμοπούλου, δασκάλα
Βασιλική Κοτρίκλα, ΠΕ02 Φιλόλογος
Νίκος Κοτρώτσιος, δάσκαλος στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
Μάκης Κουζέλης, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών
Αφροδίτη Κουκουτσάκη, Πάντειο πανεπιστήμιο
Νίκος Κ. Κουλούρης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπσιτήμιο Θράκης
Χρήστος Κουρνιώτης, ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Αθηνά Κούση, δασκάλα
Δημήτρης Κουσουρής, ιστορικός
Κώστας Κούστας, εκπαιδευτικός
Γιώργος Κρεασίδης, φιλόλογος, μέλος του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Παντελής Κυπριανός, καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών
Εμμανουήλ Κυριακάκις, μαθηματικός β/θμιας εκπαίδευσης
Σοφία Κώνστα, νηπιαγωγός
Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, πανεπιστημιακός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Σπυρίδων Κωνσταντάτος, Εκπαιδευτικός
Ηλέκτρα Κωνσταντινίδου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός β/θμιας
Σάσα Λάδα, πανεπιστημιακός, ΑΠΘ
Χριστίνα Λαδά, δασκάλα, πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κων ΠΕ Μεσσηνίας
Μαρία Λογιωτάτου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Σπύρος Λαπατσιώρας, επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Κώστας Λουμιώτης, ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής
Μάτα Μαγαλιού, δασκάλα, μέλος Δ.Σ. ΣΤ Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης
Αντωνης Μαγγανάς, ομότιμος Καθηγητής Παντείου
Θόδωρος Μανδηλαράς, καθηγητής Αγγλικών
Φώτης Μαντζώρος, εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας
Στέλιος Μαρίνης, μαθηματικός, Μουσικό Σχολείο Πειραιά
Δημήτρης Μαριόλης, δάσκαλος
Γιάννης Mαρούτας, δάσκαλος - πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών ΠΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Δώρα Μαστραπά, πρόεδρος ΕΛΜΕ Β' Αχαΐας
Μπενάκης Μάτσας, καθηγητής νέων ελληνικών, Γαλλία
Ευαγγελία Μαυρικάκη, επίκουρη καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Ζέττα Μελαμπιανάκη, δασκάλα, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
Ηλέκτρα Μήτσουρα, θεατρολόγος, πρόεδρος Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής»
Ζαρίφης Μιτσιλέγγας, ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Ηλίας Μούρης, μέλος ΔΣ Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
Ανδρέας Μπάλλας, γεν. γραμματέας ΕΛΜΕ Λέσβου
Γιώργος Μανιάτης, πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ
Γιάννης Μπαζώρας, αντιπρόεδρος συλλόγου Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου
Κώστας Μπασιούκας, συνταξιούχος πανεπιστημιακός
Νίκος Μπελαβίλας, ΕΜΠ
Ινές Μπενάκη, εκπαιδευτικός ιδιωτικής εκπαίδευσης
Γωγώ Μπεναρδή, συνταξιούχος εκπαιδευτικός β/θμιας
Αλέξης Μπένος, πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Δήμητρα Μπερμπατιώτη, δασκάλα
Εύη Μπιχρικοπούλου, εκπαιδευτικός Π.Ε.
Ιωάννα Μπουρδάκου, ιδιωτική εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Μπούρδαλας, φυσικός, πτ. θεολόγος, αναπλ. αιρετό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας
Γεωργία Μπουρδομπούρ, δασκάλα
Σοφία Μπουτμπάρα, φιλόλογος
Ευάγγελος Νικολαΐδης, επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Βάσω Νικολάου, δασκάλα
Δέσποινα Νικολάου, εκπαιδευτικός Β/μιας Εκπ/σης
Λάμπρος Νικολάρας, δάσκαλος
Ανδρέας Νοταράς, κοινωνικός ανθρωπολόγος Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πέτρος  Νταλιάνης, δάσκαλος
Αναστασία Ντεμίρη, δασκάλα 
Γιώργος Οικονομάκης, επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πάτρας
Δήμητρα Οικονόμου, φυσικός, αντιπρόεδρος Β' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής
Δήμητρα Παλαπάνη, συνταξιούχος δασκάλα
Ντίνος Παντελίδης, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. ΣΤ Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης
Χρυσούλα Παπαγεωργίου, φιλόλογος, εκπαιδευτικός ιδιωτικού τομέα
Δημήτρης Παπαγιαννακόπουλος, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Γιάννης Παπαδόπουλος, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Δημήτρης Παπαδόπουλος, προεδρος ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Χάρης Παπαδόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος δημοτικής εκπαίδευσης Αττικής
Φωτεινή Παπαδοπούλου, Γ. Γ Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λευτέρης Παπαθανάσης, χημικός, γραμματέας ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός
Δημήτρης Παπανικολάου, αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικών σπουδών, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
Ελένη Παπαποστόλου, δασκάλα
Αγγελική Παπασαραντή,φιλόλογος στο 19 ΓΕΛ Αθήνας
Απόστολος Παπασπύρου, βιολόγος, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παναγιώτα Παπαφιλίππου, εκπαιδευτικός Π.Ε.
Μαρία Παραδείση, Πανεπιστημιακός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γεράσιμος Περδικομάτης, ΠΕ04, Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων
Κρίστη Πετροπούλου, λέκτορας, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Βαγγέλης Πισσίας, ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας
Τάκης Πολίτης, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας
Αναστασία Πολίτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Δημήτρης Πολυχρονιάδης, δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ελένη Πορτάλιου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
Αδριανή Προκόπη, δασκάλα
Ντίνα Ρέππα, πρόεδρος συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»
Αλκης Ρήγος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου
Φωτεινή Ρώιμπα, φιλόλογος, γραμματέας Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
Παναγιώτης Σάμιος, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω
Γιάννης Σαμοϊλης, ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Σπύρος Σβερκούνος, φυσικός, πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας
Δημήτρης Β. Σερεμέτης, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χίος
Νίκος Σερντεδάκις, επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Σεραφείμ Σεφεριάδης, πανεπιστημιακός Παντείου
Ελένη Σεφεριάδου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής
Ζωίτσα Σιδέρη, δασκάλα
Λαμπρινή Σκέρλου, δασκάλα
Ειρήνη Σκοπελίτου, δασκάλα
Ηλίας Ν. Σμήλιος, δάσκαλος, μέλος Δ.Σ. της ΔΟΕ
Μεταξία Σουλιώτη, Φιλόλογος, ΕΛΜΕ Ροδόπης
Ιωάννα Σοφιανού, ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Μάκης Σπαθής, πανεπιστημιακός ΕΜΠ
Κατερίνα Σπηλιοπούλου, δασκάλα, Γ.Γραμματέας Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αθηνών
Ιωάννα Σπηλιοπούλου, φιλόλογος
Αργύρης Σταματάκης, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας εκπάιδευσης ΠΕ20
Γιώργος Σταυρινός, μαθηματικός
Άννα Μάγια Σταυροπούλου, νηπιαγωγός, γ.γ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»
Ιωάννα Στίνη, εκπαιδευτικός κός Γενικού Λυκείου Πολυγύρου
Στέλλα Συμεωνάκη, άνεργη εκπαιδευτικός
Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος ΕΓ ΠΟΣΔΕΠ
Γιώτα Τουλούμη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Κώστας Τουρλούπης, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Μακρυγιάννης»
Πέτρος Τσάπες, αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου
Σταυρούλα Τσακανίκα, νηπιαγωγός
Δήμητρα Τσαρούχα, νηπιαγωγός
Κωνσταντίνος Τσιούπης, Μέλος Συλλόγου Π.Ε. Ιωαννίνων
Αγγελική Τσόκογλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αγγελική Τσιμικλή, δασκάλα
Ανθή Τσαμούρη, αναπληρώτρια, Ημαθία
Αθανάσιος Φατής, μαθηματικός
Γιώργος Φουρτούνης, Επίκουρος καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γιώργος Φωτίου, γυμναστής
Μαρουλία Χάλαρη, δασκάλα
Νικόλας Χατζούλης, δάσκαλος ειδικής αγωγής
Κατερίνα Χριστάκου, δασκάλα
Γιώργος Χρόνης, αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, αντιπρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός»
Στέλιος Χρονόπουλος, λέκτορας, Πανεπιστήμιο Φράιμπουργκ, Γερμανία
Γιώργος Χριστόπουλος, MEd, Εκπρόσωπος Τύπου Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αλέξανδρος Χρύσης, Πάντειο πανεπιστήμιο
Μιχάλης Ψημίτης, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Μαριάννα Ψύλλα, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο
Δήλωση Δημήτρη Καλτσώνη, Πάντειο πανεπιστήμιο
 «Τα δικαιώματα των κρατουμένων, όποιοι και αν είναι αυτοί, πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά, χωρίς διακρίσεις. Το σωφρονιστικό σύστημα μιας πολιτισμένης χώρας πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και βελτίωσης της προσωπικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου