Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Εξέδωσαν την Gulaferit Unsal στη Γερμανία παρά τις διαμαρτυρίες

Αναδημοσίευση από: www. thestival.gr

Η σύλληψη της Τουρκάλας συνδικαλίστριας, Gulaferit Unsal, στη Θεσσαλονίκη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προκάλεσε αντιδράσεις. Πολύ περισσότερο όταν σιδηροδέσμια στον Άρειο Πάγο άκουσε την απόφαση έκδοσή της στη Γερμανία, όπου βρίσκεται πλέον από την προηγούμενη εβδομάδα…

Η Τουρκάλα συνδικαλίστρια, Gulaferit Unsal, συνελήφθη στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούλιο, μετά από επιχείρηση ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Κατηγορείται για τη συμμετοχή της στην κουρδική οργάνωση DHKP-C, η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία και βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ.
Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Παπαναστασούλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», μετά τη σχετική διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, που κίνησε τη διαδικασία έκδοσης, μέσω της Sirene (Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας), Γερμανοί αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και παρέλαβαν τη 42χρονη που κρατούνταν στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών, προκειμένου να λογοδοτήσει στις γερμανικές αρχές.
Σε βάρος, όπως έχει γίνει γνωστό κατά το παρελθόν, εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τη Γερμανία, όπου καταζητείται ως αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης. Η ίδια παρόλα αυτά αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται και κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος της, που ουσιαστικά σχετίζεται με τη συνδικαλιστική της δράση στην Τουρκία.
Την εκτέλεση των ενταλμάτων αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τον περασμένο μήνα ο Άρειος Πάγος εξέδωσε νέα απόφαση για την έκδοση της 42χρονης στη Γερμανία με τον όρο να μην εκδοθεί στην Τουρκία ή σε άλλη τρίτη χώρα.
Η Gulaferit Unsal, αξίζει να σημειωθεί, πως υπέβαλε αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στη χώρα μας. Πραγματοποίησε, μάλιστα, και απεργία πείνας μέσα στις φυλακές Διαβατών και πριν από ένα μήνα, παρουσία του δικηγόρου της, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», έδωσε συνέντευξη στην αρμόδια επιτροπή που απαρτίζεται από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και εκπρόσωπο του ΟΗΕ, ενώ αναμένεται η απάντηση στο αίτημά της.
Στο πρόσωπό της έχουν εκφράσει συμπαράσταση ελληνικά κόμματα, βουλευτές, σωματεία, οργανώσεις και άλλοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου